Így tárold a kenyeredet, ha jót akarsz

Hova tedd, hova ne tedd, és egy trükk az állott és száraz szeletek újraélesztésére.

A Daily Mail kenyértárolási kisokosa jó pár hasznos tanáccsal szolgálhat a vekni felével rendszeresen a kukát megcélzó kenyérfogyasztóknak, akiket valahol zavar azért a nagy pazarlás, de nem tudnak mit kezdeni a pár nap alatt kis bézs sziklákká összeálló cipókkal. 

A pékségekben vagy a szupermarketek friss pékáru részlegén vásárolt kenyereket például fölösleges széfre emlékeztető kenyértartókba rejteni, a barna zacskók ugyanis magukba szívják a ropogós kenyérhéjakat órák alatt traktorgumikká átalakító nedvességet, és frissen tartják a kenyeret. Amit egyébként rossz ötlet a hűtőben tárolni, legalábbis a Good Housekeeping Institute szerint. A hűtőben tárolt kenyér ugyanis még gyorsabban elveszti a frissességét, bár penészes legalább nem lesz. A bolti, tartós kenyerek számára szintén a szobahőmérséklet és a műanyag zacskók a legjobbak szerintük.

IMG 7811
Rostás Bianka / Dívány

A kenyérszeletek gyors lefagyasztásával is meg lehet próbálkozni, ha valaki túl nagy készletekkel rendelkezik, ha esetleg vizenyős lesz a felengedés után a kenyér, még mindig jó lesz pirítósnak.

Amennyiben mégis kiszáradt az a cipó, friss és üde szeletekre tehetünk szert, ha egy kevés vízzel fellocsoljuk a kenyerünket, és 5-10 percre betessékeljük a sütőbe. Ha pedig ehhez sem fűlik a fogunk, még mindig újrahasznosítható az állott kenyér zsemlemorzsaként. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra