Így NE borotválkozz odalent!

Ne használj évek óta a kád szélén rozsdásodó borotvákat, és ne légy türelmetlen sem!

Azzal kapcsolatban, ki mekkora, milyen színű vagy milyen mintájú szőrzetet szeretne kialakítani a rendelkezésére álló alapanyagokból, természetesen nem nagyon lehet univerzálisan érvényes jótanácsokat adni: ha például valaki a párducmintát kedveli, hiába kardoskodok én a zebramintásra fújt szőrzet mellett. Azzal kapcsolatban ugyanakkor, mik a legbalesetveszélyesebb és leggyakrabban elkövetett hibák, elő lehet állni hasznos információkkal. Ezt kísérelte most meg a Glamour is.

1. Üsd, vágd, nem apád!

A zuhanyzóba lépve azonnal rátámadni a fanszőrzetedre kifejezetten rossz ötlet például. Jobb ezzel befejezni a tisztálkodást, és csak akkor nekiállni a borotválkozásnak, amikor már felpuhultak a szőrtüszők, így elkerülhető, hogy napokig bíborszínben pompázzanak az intim zónáid.

2. Tusfürdő és lehasznált borotva, tényleg?

Ahogy azt a neve is mutatja, a borotvahab sokkal hatékonyabb e tekintetben, puhít és jobban csúszik rajta a borotva. Amiből szintén érdemes friss és éles pengékkel rendelkező példányokat beszerezni, az érzékenyebb testfelületek ugyanis nem rajonganak érte, ha 3-4 alkalommal is át kell rajtuk szántanod, mert túl tompa a borotvád.

3. Söréttel medvére

Szintén irritációt és gyulladásokat eredményezhet, ha valaki türelmetlenségében egy-egy nagyobbra nőtt, már-már fás szárú rekettyést akar borotvával a földdel egyenlővé tenni. Ebben az esetben kifizetődőbb előbb egy megfelelő méretű ollóval visszanyesni a burjánzásnak indult területeket, és csak ezután kézbe venni a borotvát.

shutterstock 642359362

4. Ne félj a gyantától!

Hiába a körültekintés, azért nehéz otthon és csupán ollóval/borotvával olyan szép munkát végezni, mint egy profi. A nehezebben elérhető területek gyantázása teljeskörű megoldást nyújt, ráadásul kevésbé balesetveszélyes, mint a szúró, vagy vágóeszközök használata.

5. Szárazon, az utolsó pillanatban

Ha elfeledkeztél a szőrtelenítésről, és csak pár perced van egy fontos randiig vagy fürdőzni indulsz épp, még mindig érdemes inkább a késést választani, mint pár perc alatt, szárazon nekiesni a legfeltűnőbb részeknek. A vörös pöttyök nem sokkal vonzóbbak, mint a bozót: puhíts, habozz!

6. A szokásos testápolód használod

A frissen borotvált területek további irritációját okozhatja, ha ilyenkor is az illatanyagokkal megrakott testápolódat használod. Érdemes borotválkozás után egy semleges, eleve erre a célra szánt termékkel bekrémezni magad.

7. Nem megfelelő alsóneműt választod

Érdemes nem a legparányibb, vagy épp fojtogatóan szűk vagy műszálas bugyik közül válogatni borotválkozás után, és pamutból készült, kevésbé szoros és jobban szellőző opciók után nézni

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek