Ne használj évek óta a kád szélén rozsdásodó borotvákat, és ne légy türelmetlen sem!

Azzal kapcsolatban, ki mekkora, milyen színű vagy milyen mintájú szőrzetet szeretne kialakítani a rendelkezésére álló alapanyagokból, természetesen nem nagyon lehet univerzálisan érvényes jótanácsokat adni: ha például valaki a párducmintát kedveli, hiába kardoskodok én a zebramintásra fújt szőrzet mellett. Azzal kapcsolatban ugyanakkor, mik a legbalesetveszélyesebb és leggyakrabban elkövetett hibák, elő lehet állni hasznos információkkal. Ezt kísérelte most meg a Glamour is.

1. Üsd, vágd, nem apád!

A zuhanyzóba lépve azonnal rátámadni a fanszőrzetedre kifejezetten rossz ötlet például. Jobb ezzel befejezni a tisztálkodást, és csak akkor nekiállni a borotválkozásnak, amikor már felpuhultak a szőrtüszők, így elkerülhető, hogy napokig bíborszínben pompázzanak az intim zónáid.

2. Tusfürdő és lehasznált borotva, tényleg?

Ahogy azt a neve is mutatja, a borotvahab sokkal hatékonyabb e tekintetben, puhít és jobban csúszik rajta a borotva. Amiből szintén érdemes friss és éles pengékkel rendelkező példányokat beszerezni, az érzékenyebb testfelületek ugyanis nem rajonganak érte, ha 3-4 alkalommal is át kell rajtuk szántanod, mert túl tompa a borotvád.

3. Söréttel medvére

Szintén irritációt és gyulladásokat eredményezhet, ha valaki türelmetlenségében egy-egy nagyobbra nőtt, már-már fás szárú rekettyést akar borotvával a földdel egyenlővé tenni. Ebben az esetben kifizetődőbb előbb egy megfelelő méretű ollóval visszanyesni a burjánzásnak indult területeket, és csak ezután kézbe venni a borotvát.

shutterstock 642359362

4. Ne félj a gyantától!

Hiába a körültekintés, azért nehéz otthon és csupán ollóval/borotvával olyan szép munkát végezni, mint egy profi. A nehezebben elérhető területek gyantázása teljeskörű megoldást nyújt, ráadásul kevésbé balesetveszélyes, mint a szúró, vagy vágóeszközök használata.

5. Szárazon, az utolsó pillanatban

Ha elfeledkeztél a szőrtelenítésről, és csak pár perced van egy fontos randiig vagy fürdőzni indulsz épp, még mindig érdemes inkább a késést választani, mint pár perc alatt, szárazon nekiesni a legfeltűnőbb részeknek. A vörös pöttyök nem sokkal vonzóbbak, mint a bozót: puhíts, habozz!

6. A szokásos testápolód használod

A frissen borotvált területek további irritációját okozhatja, ha ilyenkor is az illatanyagokkal megrakott testápolódat használod. Érdemes borotválkozás után egy semleges, eleve erre a célra szánt termékkel bekrémezni magad.

7. Nem megfelelő alsóneműt választod

Érdemes nem a legparányibb, vagy épp fojtogatóan szűk vagy műszálas bugyik közül válogatni borotválkozás után, és pamutból készült, kevésbé szoros és jobban szellőző opciók után nézni

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.