Íme, ez a szép haj menetrendje

Milyen gyakran moss hajat, mennyi sampont használj, mikor vágass: a sztárfodrász válaszol.

Természetesen sok múlik azon is, ki milyen gyakran edz és hol él, de van azért néhány dolog, ami szinte mindenki esetében megegyezik. Ezeket az alapvetéseket gyűjtötte most csokorba a Marie Claire, méghozzá egy haj stylist sztárfodrász fodrász, Halli Bivona segítségével.

Mikor mossak hajat?

A vékonyszálú hajjal rendelkezők esetében minden második vagy minden harmadik nap érdemes hajat mosni Bivona szerint: így nem lesz túl zsíros a hajkoronád, és a természetesen termelődő olajoknak is lesz lehetősége arra, hogy táplálják a hajat.

A közepes vastagságú vagy durvább hajszálakkal rendelkezőknek minden harmadik nap, vagy hetente egyszer ajánlott hajat mosni, mivel a vastagabb hajszálaknak több időre van szüksége ahhoz, hogy magába szívják a haj olajait, éppen ezért jóval több idő kell ahhoz is, hogy tényleg zsírosnak tűnjön. Bivala heti egy alkalommal egy 15 percig fennhagyott hajmaszk használatát is javasolja ez esetben.

Roncsolt haj esetén is a haj textúrájának megfelelő mennyiségű mosást ajánl a fodrász, de szerinte érdemes ilyenkor egész estére fennhagyni a kondicionálót, és egy zuhanysapkát húzni a fejünkre, hadd hatoljanak el minél mélyebbre a hatóanyagok.  

shutterstock 527765641

Mennyi sampont érdemes használni?

Két ötvenes méretű porció elég habot csinál Bivala szerint, és kondicionálóból is ugyanennyit javasol. Ami a módszert illeti: a végektől érdemes haladni a tövek felé, és nyugodtan hagyjuk rajta pár percig.Fontos ugyanakkor, hogy megfelelően leöblítsük és eltávolítsuk a balzsamot, sokan ugyanis elfeledkeznek erről, ez pedig később problémákat okozhat a hajkiegyenesítésnél.

Mikor vágassak?

A vállig érő vagy rövidebb haj esetén 4-6 hetente, ennél hosszabbnál két havonta ajánlott a vágás a fodrász szerint. Hozzátette, a hosszú hajúaknak nem kell rettegnie az ollótól, mert sokkal rosszabb, ha a töredezett végek miatt jó rendesen vissza kell vágni majd ahelyett, hogy rövidebb időközönként kicsit felfrissíttetnék a frizurájukat, szóval ha a nyolc hét nem is megy, három havonta azért illik felkeresni a fodrászt. 

Milyen gyakran használhatom a hajsütővasat?

A hajsütővasak esetén a napi használat már roncsolhatja a hajat, ez tehát semmi esetre sem javasolt. Ilyenkor egyébként sokat segíthet, ha van otthon valamilyen hő ellen védő készítmény, amit bevethetünk. 

Milyen sűrűn festessek?

Az egyszerű hajfestést 4 hetente, a melírt 6-8 hetente érdemes megejteni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra