Géza, már a villanykörte is okosabb nálad!

Mi az okos világítás? Például, amikor telefonnal vagy távirányíthatóval is kapcsolgathatjuk (akár távolról is) a lámpákat, vagy amikor világítani kezd az ajtó, ha arra van szükség.

Az első és legegyszerűbb lépés, ha valaki okosotthont szeretne, egy okos izzó beszerzése. Ez általában magának az izzó vezeték nélkül vezérelhető változatra való cseréjét jelenti. Most az Ikea is előállt a maga okos világításával, ami a Trådfri  névre hallgat és már itthon is beszerezhető. 

Skärmavbild 2016-12-05 kl. 11.06.20.png
Ikea

A vezetéknéküli töltést lehetővé tévő bútordarabok után két évvel bemutatott  Trådfri sorozat gerincét olyan állítható LED-es égők adják, amelyek azonnal hazavihetők és bevethetők, vezetékekre semmi szükség. Egy-egy égőt körülbelül 3490 forinttól lehet majd, de készleteket és LED paneleket, vagy éppen LED ajtókkal felszerelt tárolót is találsz a listában

A legtöbb okosizzót általában egy okostelefonos alkalmazás segítségével lehet vezérelni, az Ikea viszont egy még egyszerűbb megoldást kínál. Minden készlet mellé jár egy a már piacra dobott társaira emlékeztető formájú, pici körkörös távirányító.

A készletek között van olyan is, amin nem csak a fény erőssége állítható erős és lágy között, azt is mi választjuk meg, hogy hideg vagy meleg fényt szeretnénk. Az Ikea arra törekszik, hogy mindez minél egyszerűbb legyen, ezért gondolkodtak távirányítós megoldásokban. A kulcsrakész rendszer beüzemeléséhez így még egy app letöltésére sincs szükség.

PH141912
Ikea

Legalábbis nem feltétlenül, mert természetesen telefonos alkalmazás is készül a termékcsalád távvezérlésére. Az ingyenes app személyre szabható beállítások és hangulatok mellett egy időzítő funkcióval is rendelkezni fog, így az ébresztést is diszkósíthatják majd az okos világítás tulajdonosok. Az Trådfri termékcsalád emellett világító ajtókat és paneleket is tartalmaz majd, egyesítve a technológia és a bútorok világát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek