Mágnesekkel egyszerűen rendszerezhet!

A lakásokban a rendszerezés az egyik legnagyobb kihívás. Hiába találunk ki jobbnál jobb ötleteket, rendszerint azon csúszik el a dolog, hogy a megalkotott tárolókba bele kellene tenni a dolgainkat. Ez kiküszöbölhető egyes esetekben, ha a tárolót lecseréljük mágnesekre.

Konyha

A konyhában nem ismeretlen a mágneses rendszerező, főleg, ha késekről van szó. Ezt azonban nem kell sok pénzért megvásárolni, mi magunk is elkészíthetjük. Csak egy deszka és néhány kisebb mágnes, vagy lapmágnes kell hozzá. A deszkára ragasszuk fel a mágneseket (a kisebbeket érdemes süllyesztve használni), majd mehet a falra, és már jöhetnek is a kések.

A kis, kerek mágnesek a fűszerek tárolásánál is jól jönnek. Kisebb befőttesüvegeket használva, azok tetejére ragasszon mágnest (ha belülre ragasztja, azzal szépen el is tudja rejteni). A konyhaszekrény aljára kerüljön egy ragasztható mágnesszalag, és már teheti is fel a saját készítésű mágneses fűszertartóit! Mindig késznél lesznek, de sosem lesznek útban!

Szerencse, hogy a hűtőszekrény is fémből van, mert így ebben is rendszerezhet ezzel a megoldással. Ragasszon pár kisebb, de erős mágnest a hűtő belsejének tetejére, a fémdobozos sörök, üdítők vagy konzervek, a fémtetejű befőttek így máris nem a polcon foglalják majd a helyet, hanem a plafonról lógnak.

[PINTEREST] 58789af459ae2

Fürdőszoba

Itt is elkél a rendszerezés, főleg az olyan apró eszközök esetében, mint a szemöldökcsipesz, fém hajcsatok, vagy a manikűreszközök esetében. Ezek ugyanis sajnos erősen fogyóeszközök, és nem azért, mert törnek, hanem egyszerűen azért, mert apró voltuk miatt folyton elvesznek. Itt is jó szolgálatot tehet a mágnesszalag, amit akár a csempére is ragaszthat. Így a használat után nem kell a neszesszerbe visszarakni, majd újra percekig keresgélni a kis fém eszközöket: csak a szalagra kell tenni őket, és nem foglalnak helyet, ráadásul mindig áttekinthetően kéznél vannak.

Ugyancsak rendszerezhet mágnesekkel sminkholmikat. Illesszen egy fémlapot egy képkeretbe (ha még egyszerűbben szeretné, egy szép fémtálcával is dolgozhat, csak ellenőrizze, nem alumínium-e), rögzítse a falon, majd a sminkeszközeire ragasszon kis mágneseket. A szemfestékek, rúzsok, spirálok és ceruzák így nemcsak szépen rendszerezhetőek, de jól át is tekinthetőek, és semmi nem fog eltűnni többé a nagy sminktáskában.

Ezermesterek is elkezdhetik

A barkácsolók számára is jó megoldás a mágnes, de a háztartás kisebb munkáihoz is ideális. A szegelés, csavarozás például jellemzően úgy néz ki, hogy az ember a kezében tartja a szerszámokat amikkel épp dolgozik, a szájában mega a szegeket, amiket használni akar. Esetleg egy kis tálban, és folyton nyúlkál, ami elég macerás, főleg, ha bonyolultabb dologgal foglalkozik éppen, mert akkor egész biztosan le is veri előbb-utóbb. Mindez a szerencsétlenkedés kiküszöbölhető, ha egy mágnesszalagot bevon textillel, patentokat tesz rá, majd a csuklójára rögzíti, így mindig kéznél lesznek a szegek, csavarok, vagy amit éppen használni szeretne. Ennek egy egyszerűbb, de csak kisebb mennyiségnél alkalmazható megoldása, ha a csavarhúzó vagy kalapács aljára kerül egy kisebb mágnes, ami megtartja azt a pár csavart.

[PINTEREST] 58789b22a58d0

És persze a szerszámok rendezésénél is használható a konyhai késtartó vagy a sminkcuccok rögzítésére ajánlott megoldás. Hiszen a szerszámok többsége tartalmaz fém elemeket, így tökéletesen lehet rögzíteni őket a falon, és többé semmi nem tűnik majd el.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek