Plüss szart, edényt és kisgépet kap a hűségért

A nagy bolthálózatok és benzinkutak szeretik hűségakciókkal megjutalmazni a törzsvásárlóikat. Mivel a most futó akciók egészen az év végééig húzódnak, ezért megnéztük, hátha van olyan hely, ahol akár a karácsonyi ajándékokat is beszerezheti. Hisz ezzel is megkímélheti magát az utolsó perces idegbajtól és sorban állástól, ráadásul így nem is kellene külön kalandtúrákra indulnia egy-egy ajándékért. A jó hír az, hogy végül is talál ajándéknak megfelelő termékeket, és végül is akciósak is, a rossz hírünk viszont az, hogy annyira azért ne számítson nagy spórolásra. 

Időt biztosan megtakarít, a pénz már kétséges

A hűségakciók lényege, hogy az adott bolthálózat bizonyos összeg felett ad valamilyen kis matricát, amikből ha összegyűjt 10-20 darabot, akkor egy ismert (vagy kevésbé ismert) márka akciós termékeit veheti meg. A feltüntetett árengedmény általában tetemes, bár ha megnézni az eredeti árat, könnyen gondolhatja azt, hogy ez aztán sosem került ennyibe. És valószínűleg igaza is van, ugyanis a hűségakciók legnagyobb dobása az, hogy olyan termékek szerepelnek az ajánlatban, amit kereskedelmi forgalomban sosem lehetett kapni, csak az akciós időszakban árulják őket a teljes áron, ilyenkor meg ugye, ki az, aki hűségpontok nélkül megvenné drágábban? A húzószó itt az exkluzivitás, vagyis az, hogy azt a törülközőt vagy ágyneműt csak az adott üzletben tudja megvenni, sehol máshol. Ugyanannak a világmárkának nagyon hasonló termékeit azonban igen, azok ára azonban általában közelít az akciós árhoz, esetleg olcsóbb is. Erről a jelenségről anno itt írtunk már, de a hűségakciók népszerűsége ennek ellenére is töretlen, és a pontgyűjtő füzeteket is beszerezheti még mindig, akár az internetről is

shutterstock 298974623

Auchan - háztartási kisgépek

Moulinex, Rowenta és Tefal termékeket vehet akciósan ha az Auchanban vásárol rendszeresen. November 15-ig 2000 forintonként kap egy matricát, hogy aztán olajsütőre, gyümölcscentrifugára, vasalóra válthassa be őket. Egyébként itt olyan termékekre válthatja be a maximum 57 százalékos kedvezményeket, amik egyébként is kaphatóak a kereskedelemben, így például az akciósan 6999 forintos Tefal vasalót akció nélkül is meg tudja venni 8999 forintért az Euronicsnál (vagyis jól néz ki, hogy 12.499 forintról lett leárazva, csak hát akkor az eredeti ára elég magas volt).  A Moulinex mini blendert a típusszám alapján külföldi oldalakon találtuk meg 39.2 euróért vagyis nagyjából 13 ezer forintért, ezt 10.990 forintért veheti meg az Auchanban a matricák segítségével. 

CBA - plüss szarember

A CBA-ban még mindig tart az imoji láz, csak most szardarab helyett szarfejű figurát vehet meg, egy rakás emojit, amiket csak az különböztet meg az előző szériától, hogy már testük is van. Az összes emotikont nem szerezheti be, sőt viszonylag leszűkítették az érzelmi állapotot kifejező figurák variációit, de fel lehet ezt fogni úgy is, hogy egy szívecskés szemű meg egy szar formájú plüssel gyakorlatilag még Catullus Gyűlölök és szeretek című művét is le lehet képezni, szóval elég az a pár érzelem is, nem kell itt részletekbe bocsátkozni, abból mindig csak a bonyodalom van. De ezer forintonként kap egy matricát, és ha tízet összegyűjt, 1790 forintért vehet egy ilyen plüssfigurát. 

Coop - plüss mesefigurák

A Coopban is plüssállatokat szerezhet be, itt Looney Toones karakterek várják, mint például Tapsi Hapsi, Dodó Kacsa vagy a Tazmán Ördög. Itt 2000 forintonként jár egy matrica, majd ha összegyűjtött 30-at, akkor már 1299 forintért választhat egy plüsst. kedvezményt már tíz matrica után is kap, igaz ekkor 2399 forintot kell fizetnie Csőrikéért, aki mellé mindenképpen kell venni ugyebár egy Szilvesztert is, hiszen így egészítik ki ők egymást.  Január 24-ig gyűjtheti a pontokat és február 7-ig, vagy a készlet erejéig választhat a plüssök közül. 

OMV - különleges autók

A benzinkút hűségakciója most inkább a gyerekeknek kedvez, ugyanis nem pontgyűjtő, hanem matricagyűjtő akció van, ahol a világ különleges autóit lehet megismerni. December 15-ig tart az akció, 15 literenként kap 1 csomag matricát (ha a drágább üzemanyagot választja, akkor két csomagot), kivéve ha ön teherautósofőr, ekkor ugyanis 80 literenként jár egy, nehogy azonnal elfogyjon az összes matrica. 790 forintért vehet gyűjtőalbumot, amivel aztán utazást nyerhet. Ha 99 forintos különleges matricát vásárol, akkor lehet nyer egy modellautót, mármint nem olyat, amivel a modellek is járnak, hanem az egyik különleges autó méretarányos modelljét. 

Rossmann - díszcsomagolású fürdőköntös

Otthon is egy hotelben érezheti magát az, aki sokat jár a Rossmannba, ahol most a hűségért köntöst, papucsot és fürdőlepedőt vehet akciósan. 2000 forintonként kap egy matricát, majd 10 matrica után kedvezményt kap, 15 matrica után pedig még olcsóbban juthat hozzá a termékekhez. Egészen szentestéig gyűjtheti a pontokat, ami után papucsot és fürdőlepedőt már 599 forintért vehet, a puha köntös pedig 2599 forintba kerül 15 matrica után. 

Shell - akciós Philips termékek

Philips termékeket vehet olcsóbban az, aki gyűjti a Shell kuponokat. Ehhez legalább 25 liter bármilyen Shell üzemanyagot kell tankolnia autójába és ClubSmart kártyáját kell a fizetéskor használnia. Shell V-Power Nitro+ üzemanyag tankolásakor 2 db, Shell FuelSave és Shell Autogas üzemanyag tankolásakor pedig 1 db kupont kap. Már egy kupontól is jár kedvezmény, de ha valóban sokkal olcsóbban akar hozzájutni a kiszemelt termékhez, akkor 5 kupont kell összegyűjtenie. Kávéfőző, robotporszívó, konyhagép, elektromos borotva, porszívó, turmix, elektromos fogkefe is szerepel a kínálatban. Egyébként az akciós termékek pontos gyári számára rákeresve a neten vagy csak a promóciós oldalt dobja ki (mint például a robotporszívónál) vagy csak hasonlót (mint az IPL szőrtelenítőnél). A borotvából találtunk kereskedelmi forgalomban, az Emgatól 45.900 forintért lehet megrendelni, míg 59.990 forintra lőtte be a promóció oldala az eredeti árat. A turmixgépet is megtaláltuk az interneten már 17.770 forintért is újonnan, míg 26.990 forint szerepel a promóciós oldalon eredeti árként, vagyis ha csak egy-két kupont tud beszerezni, akkor jobban jár ha előtte az interneten is szétnéz. 

Spar - összeilleszthető edénykészlet

Január 11-ig lehet pontokat gyűjteni a Sparban, ahol ezer forint költés után kap egy pontot. 30 pont után tud venni egy akciós WMF edényt. Mielőtt kinézi magának, melyik lenne a kedvenc, jó ha tudja, hogy például a 28 cm-es fedő csak SuperShop kártyabirtokosoknak elérhető, a porcelántálat pedig csak az Intersparban tudja megvenni. Ez már csak azért is fontos információ, mert az akció lényege, hogy összeilleszthető edényekről beszélünk, vagyis például a porcelántál pontosan beleillik az acéllábasba, ezzel megkönnyítve például a párolást. Minden edény 70 százalék feletti kedvezménnyel vásárolható meg, egy tejforraló nemesacél edény például eredeti áron 24.999 forint lenne, de ha eléggé hűséges a Sparhoz, megveheti 5499 forintért is. 34.999 forint lenne pontok nélkül egy 20 cm átmérőjű lábas, de 9999 forintért juthat hozzá ha van elég pontja. Ugyanilyen lábast hasonló áron találtunk egy webshopban, raktáron egyelőre nincs, kérdés persze, hogy vajon ők is a hűségakció keretein belül vesznek belőle és adják tovább ha valaki igényt tart rá. Akihez viszont nincs közel Spar, amihez hűséges tudna lenni, az hasonló paraméterekkel rendelkező márkás fazekat 8999 forintért. Vagy egy egész edénykészletet nagyjából ugyanannyiért mint az eredeti ár. 

Tesco - professzionális borozásért

Akár a karácsonyi vacsorához is beszerezheti a borospohár készletet a Tescoból. A szisztéma nagyjából ugyanaz, vagyis ezer forintonként jár egy matrica, aztán 10 matricáért (7 ha Clubcardja is van) akár 70 százalékkal olcsóbban vásárolhat a Bohemia Crystal termékeiből. A pálinkás és röviditalos poharakat kivéve kettesével tudja megvásárolni a poharakat, így például 999 forintba kerülnek a borospoharak, a röviditalosok pedig 1499 forintba, igaz ennyiért hatot kap. A poharak mellé vehet salátástálat, dekantálót, desszertestálat és még profi bor kiegészítőket is, mint például a bor levegőztető vagy a vákumpumpa borzár. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek