Nem minden gazdagnak kell lakberendező

A Curbed magazin mutat rá arra, hogy nem minden Los Angeles-i híresség és művész él lakberendezők által gondosan berendezett puccos villában. Ott van például a “pop szürrealizmus atyjaként” ismert Mark Ryden és festő neje, Marion Peck akik javarészt bolhapiacokról szerzik be az Eagle Rock-i otthonukban fellelhető dekorációkat, csecsebecséket, régi játékokat, kitömött állatokat, vallási ereklyéket és csontvázakat.

“Ezek olyan tárgyak, amik a munkám során inspirálnak engem" – mondja az 53 éves művész, aki szerint minden felnőtt ember életében kell, hogy legyenek hasonló kincsek. Az eklektikusan berendezett házban élő házaspár neve egyébként nem ismeretlen a szakmában, ugyanis a tíz legbefolyásosabb művészpár között tartják őket számon Los Angelesben.

“Van valami meghatározhatatlan, ami végtelenül lenyűgőz Abraham Lincolnban“ – jegyzi meg a szokatlan témákban erős művész az Egyesült Államok 16.elnökéről, akinek Ryden szerint hihetetlenül karakteresek a vonásai, ezért szinte bármire lecsap, amire rá van nyomva a könnyen felismerhető arc. A legmeglepőbb mégis az az egészben, hogy a legtöbb Lincoln-lelet ezek után nem valami kiemelt helyen, hanem Ryden mosdójában köt ki végül.

Mark Ryden és Marion Peck rengeteg ereklyét szereztek be az utazásaik során, de a legtöbb zsákmányt a havonta egyszer megrendezésre kerülő Rose Bowl stadionban található bolhapiacon vadászták le. A legendás piacot Ryden már 1984-ben felfedezte magának, ugyanis szerencséjére a közelben lakott, mikor még az Art Center College of Design tanulója volt.

A művészpár egyébként 11 éve él ebben az 1925-ben épült, érdekes kőházban, amihez a híres Arroyo Seco-ból szerezték be a méretes kődarabokat és mára az ingatlan szinte minden négyzetméterét ellepte az évtizedek alatt felhalmozott egyedülálló gyűjtemény. Ide kattintva még több képet talál a könyvekkel, festményekkel, különféle játékokkal és Lincoln-ereklyékkel felszerelt házról!

The Ryden brothers Instagraming

Una foto publicada por @marionpeck el

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek