A VV8 Való Villája vagy a Star Academy luxuskolesza menőbb?

Szombat este két dizájnos luxusbörtönbe is bevonul egy-egy csapat realityhős a tévénézők szeme láttára: az RTL2-n 18:50-kor indul a Való Világ 8, a konkurens Tv2-n pedig ugyanekkor startol a Star Academy.

Az előbbit bizonyára nem kell nagyon magyarázni: a mostani generáció VV Alekoszai és VV Fannikái fognak a kamerák előtt lealjasodva hupákolni pénz, kocsi és lakás reményében. A szereplők mindennapjait kukkoló néző pedig jókat nevethet otthon a fotelban, hogy mennyivel különb náluk. A Sztárakadémia viszont némi magyarázatra szorul. Ez egyfajta vájtfülű Való Világ lesz, ahol a milliós nyereményért és a lemezszerződésért küzdő játékosok elvileg nem amiatt küldenek párbajra valakit, mert az illető egész nap szotyihéjat köpköd, ellopja a tejet, szabotálja a takarítást és horkol, mint egy dinoszaurusz, hanem mert nem énekelte jól Adele-tól a Rolling in the Deepet.

Az RTL minden évben újít valamit a VV villa díszletén. Idén a Való Viág 8 (Powered by Big Brother) kreatívjai a Holtpont című kultfilmet akarták megidézni a szörfdeszkás-evezős belső dizájnnal, ahol az az érzése lesz a lakóknak, hogy a gondterhelt arcú Keanu Reeves vagy a fiatal Patrick Swayze bármelyik pillanatban kisétálhat a mosókonyhából. Ehhez képest a villa egy bezárt csónakázó tó gazdasági épületének és a '70-es évek balatoni kockanyaralóinak keveréke lett, épp csak a színes műanyag szalagfüggöny hiányzik a konyhaajtóról (a ház elképesztő retrófaktorát ebben a cikkünkben részletesen is bemutattuk).

A Star Academy luxuskollégiuma jóval nagyobb a VV8 villájánál, hiszen ugye az itt lakóknak nem elég egy teli hűtő, egy bugyogó jakuzzi meg egy szélvédett cigizőterasz. Nekik komoly feladataik is lesznek minden nap, azon túl, hogy el kell viselniük másfél tucat művészlelket maguk mellett. Énekórák, táncórák, hangszeres próba, színpadbejárás és hasonlók - valószínűleg örülnek majd, ha egyáltalán éjfél előtt bezuhanhatnak az ágyba.

Ami rögtön szembetűnt a díszletlakás bejáráskor, hogy a sztárakadémisták nem lesznek rákényszerítve arra, hogy a másik nemmel aludjanak közös franciaágyon, hiszen az ő napi összefoglalóik paplan alatti matatás nélkül is eladhatóak lesznek. Kérdés viszont, mennyire tud izgalmas lenni egy ilyen szigorú, koleszos éveket idéző, külön a lányok, külön a fiúk felosztású hely. Az Akadémia dekorációja egyébként egy tipikus dizájnlakás, ahol nem a kényelem és az otthonosság volt az elsődleges szempont, hanem hogy minden olyan tiptop legyen, mint egy IKEA- vagy JYSK-katalógusban. Ez, valamint a derítőkkel turbózott, erős neonfény engem biztosan nyomasztana lakóként.

Ön a Való Villába vagy a Star Academy-házba költözne be szívesebben?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek