Jó áron is lehet Kuhn Rikon-kése, pontgyűjtögetés nélkül!

„Penge ajánlat hűséges vásárlóinknak” – buzdítja a CBA szóvicces(nek szánt) felhívással a keményen dolgozó kisembert a náluk vásárlásra. Mivel késeket lehet vásárolni legújabb pontgyűjtő akciójukban, így már ön is érti, ők hogyan értették ez, ha pedig ezen túltette magát, máris jöhet az, hogy oké, de mit kell ehhez tenni. Nekünk meg az jön, hogy vajon megéri-e elkölteni egy vagyont érte.

cba
CBA

A legendás svájci bicska után bármilyen halefot el lehet adni „svájci” jelzővel. Nem csoda hát, hogy ezt a jelzőt már tudatosan vetik be a gyártók/forgalmazók, és előfordulhat az is, hogy valójában a hirdetett terméknek esetleg semmi köze nincsen Svájchoz. Hasonlóképpen a Kuhn Rikon-késeknek sincs túl sok közük a minőség országához: bár 1899-ben, még Svájcban alakult a cég, de a késeket Kínában gyártják. „A kések valóban Kínában készülnek, de svájci minőségi felügyelettel. Az edények, lábasok készülnek Svájcban” - mondta el a Díványnak Keztyüs Boglárka, a Bonair Bg Kft. munkatársa.

Ez egyébként nem von le olyan sokat a kések értékéből, de az Aliexpress megjelenése óta tudjuk, hogy amit Kínában gyártanak, azt náluk jó eséllyel be is lehet szerezni – az eredeti ár töredékéért. Igen, lehet, hogy a neve kissé eltér az eredetitől, de minőségben ugyanazt kaphatja. 

De számoljunk utána a csodálatos ajánlatnak. A CBA és Príma üzleteiben lehet gyűjtögetni a pontokat, és ha az összes késre fájna a foga, úgy legalább 90 ezer forintot kell otthagynia náluk. Ami egyébként nem akkora truváj 3,5 hónap alatt, ugyanis ennyi időt hagyott az üzletlánc a pontok gyűjtögetésére. Ha csak most kezdi el ragasztgatni a matricákat, akkor se keseredjen el, hogy kevés az ideje, különböző hazai fórumokon már rendszeres gyakorlat, hogy 400-1000 forint között kínálják a „kitöltött” kuponfüzeteket, így könnyedén hozzájuthat álmai késéhez, kedvező áron.

Utánanéztünk, hogy mennyibe kerülnek a Kuhn Rikon kések, ha a világhálón rendeli meg őket az ember, és azt is megnéztük, hogy a cég hazai oldalán mennyiért kínálják a hasonló konyhai tartozékokat. Igen, nem ugyanazt, csak hasonlót, annak ugyanis már korábban utánamentünk, hogy az ilyesfajta akciós dolgokat miért nem lehet akción kívül megvásárolni. Ugyanezek a darabok tehát ezúttal sem szerepelnek az adott cég kínálatában, ez csak ügyes marketingfogás: kiötli a cég, hogy mit ad az akcióban, legyártat belőle az adott akcióra elegendő mennyiséget, majd beárazza egy "akciós" árra. És mivel a valójában nem is létező készletet akcióz, az sem igaz, hogy ennyivel vagy annyival olcsóbban veheti meg az ember, hiszen a terméknek előzőleg nem is volt ára. 

Ennek tudatában kezdtünk neki a nyomozásnak, és azonnal szembesültünk vele, hogy elárasztották az internetet a Kuhn Rikon-kések – bár azokat, amik a CBA-nál most akciósak, csak külföldi webshopokban és természetesen az Ebay-en meg az Amazonon találtunk meg – nyilván a fentebb említett okokból.

Most kicsit segítünk, hogy ne kelljen feltétlenül a vasárnapi boltbezárást is szorgalmazó, NER-közeli üzletben pénzt hagynia az akciós késekért, inkább mutatunk hasonlókat, jó áron. Hisz ha meg tudjuk mutatni, hogy ezen kések megszerzésére van egyszerűbb és olcsóbb megoldás is, már nyugodtan fekszünk le aludni. 

Először is, rákerestünk, hogy a kések magyar importőre és forgalmazója, a BonAir webshopjában mennyibe kerülnek ezek a kések. Az oldalán meg is találtuk az említett kések testvéreit. Teljesen azonos persze nem volt, vagy színben, vagy méretben térnek el az akciósok a webshop kínálatától, de ha önnek nem az a lényeg, hogy minőségi késeket használjhasson, nyilván nem akad fenn azon, ha a késnyél fekete helyett zöld, vagy a penge hossza 150 mm helyett csak 135 mm.

4c7eb6d72bcec0043921
bonairshop.hu

„A Kuhn Rikonnak nagyon széles a választéka konyhai eszközökből. Ezen kívül rengeteg új terméke is van. Valószínűleg a CBA azokból csinált egy ilyen akciót. Nekünk leginkább a színes késekből van kínálatunk, ezekből is több fajta megtalálható a kenyérkésektől a zöldségaprítókig” – mondta el Keztyűs Boglárka, a BonAir webshopot tulajdonoló és üzemeltető BonAir Bg Kft. munkatársa. És nem kell mindenáron a szállítás költségét is a kiadások közé sorolni, hiszen akár személyesen is átvehetők a termékek, sőt, még ki is próbálhatók a boltban. 

Ahogy végigfutottuk a webshop kínálatát, már az első körben találtunk olyat, amelyiket azonnal megvettünk volna bármelyik CBA-s pontgyűjtögetős helyett. Ahogyan már fentebb említettük, ezek nem az akcióban szereplő kések, de ugyanazon gyártó termékei és ugyanazokat tudják. Nos, az akció a CBA-nál így néz ki:

  1. univerzális kés (7750 forint helyett 10 pont, azaz ezer levásárolt forint, plusz 2499 forintért lehet az öné.)
  2. szeletelő kés (7750 forint helyett 10 pont, azaz ezer levásárolt forint, plusz 2499 forintért lehet az öné.)
  3. steak- és pizzakés szett (7750 forint helyett 10 pont, azaz ezer levásárolt forint, plusz 2499 forintért lehet az öné.)
  4. santoku kés (7750 forint helyett 10 pont, azaz ezer levásárolt forint, plusz 2499 forintért lehet az öné.)
  5. kenyérvágókés  (7750 forint helyett 10 pont, azaz, ezer levásárolt forint, plusz 2499 forintért lehet az öné.)
  6. szakácskés (7747 forint helyett 10 pont, azaz, ezer levásárolt forint, plusz 2499 forintért lehet az öné.)
  7. zöldségeskés  (4960 forint helyett 10 pont, azaz, ezer levásárolt forint, plusz 1599 forintért lehet az öné.)
  8. hámozókés (3100 forint helyett 10 pont, azaz, ezer levásárolt forint, plusz 1499 forintért lehet az öné.)
  9. késélező dual (6197 forint helyett 10 pont, azaz, ezer levásárolt forint, plusz 2999 forintért lehet az öné.)

Az akcióban szereplő összes termék akciós áron való megvásárlásához, termékenként 10 pontra van szükség. 

  Kés (teljes ár) CBA akciós Kuhn Rikon kések (forint) Nem akciós Kuhn Rikon kések a bonairshop.hu oldaláról (forint) Nem akciós Kuhn Rikon kések az Ebay-ről és az Amazonról (egyes kések eltérhetnek az akciós katalógusban szereplő késektől) (forint)
univerzális kés (7750 forint) 2499+10 pont  2690 forint 5649 forint szállítással
szeletelő kés (7750 forint) 2499+10 pont  2690 forint 4060 forint
steak és pizza kés szett (7750 forint) 2499+10 pont  2690/db (A narancssárga kés recés pengével rendelkezik.) 5220 forint
santoku kés (7750 forint) 2499+10 pont 4990 forint 5205 forint szállítással
kenyérvágó kés (7750 forint) 2499+10 pont  5990 forint 6502 forint szállítással
szakácskés (7747 forint) 1599+10 pont  4990 forint 4785 forint
zöldséges kés (4960 forint) 1499+10 pont  2690 forint  2885 forint
hámozókés (3100 forint) 2999+10 pont  3690 forint 2755 forint
késélező dual (6197 forint) 2999+10 pont  6990 forint 4312 forint 

Ha nem ragaszkodik annyira a fekete színhez, sokkal olcsóbban is vehet Kuhn Rikon-kést: tele van az Ebay és az Amazon is a színes és mintás változatokkal. Ráadásul rengeteg akció is kapcsolódik hozzájuk, amik valódi akciók, nem járnak további kötelezettségekkel: ha például szettben rendel kést, a szállítás ingyenes (általában 35 dollár, azaz 10174 forint fölötti vásárlás esetén), és a késeket is olcsóbban tudja beszerezni. Összeállhat ismerősökkel is, ezzel is tudja csökkenteni a költségeket. 

Egy kis matek

Igen, tudjuk, hogy vásárolni muszáj, és hogy azt a pénzt, amiért a pontokat kapja, valószínűleg egyébként is elkölti (jobb esetben), de azért kiszámoltuk, hogy mennyit kell otthagyni a CBA üzleteiben ahhoz, hogy a teljes késkészletet magáénak tudhassa. Egy pont ugye, ezer forintot ér (tehát ennyit kell költeni érte), egy késért meg tíz pontot kell beáldozni, tehát tízezer forintot kell „eltapsolni” a megszerzésükért. Összesen kilencféle kés van, mindegyik megvásárlásához tíz pontra van szükség, ami azt jelenti, hogy előzetesen 90 ezer forintot kell kicsengetni, majd a végén további 21 591 forintot kell letenni a késekért. Ez összesen 111 591 forint lesz. Igen, még egyszer, tudjuk, hogy élelmiszerre menne a pénz és utána kapja a pontokat, de ha elkapja a pontszerző láz, a vásárló ilyenkor hajlamos mindenféle olyan dolgot is a kosarába tenni, amire amúgy nincs is szüksége, csak azért, hogy előbb összegyűjtse a szükséges pontokat. Ha ennyire vágyik ezekre a Khun Rikon-késekre, és tényleg mindenáron csakis és kizárólag ezekre, akkor valóban jobban jár, ha vásárol hozzájuk a neten egy-egy teleragasztott kuponfüzetet. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra