Íme a polc, ami a könyvtárával együtt nő

Ha legalább egyszer előfordult már önnel, hogy bútorvásárlásnál azon görcsölt, mi van, ha költöznie kell és oda már nem passzol majd az új darab, akkor van egy jó hírünk. A japán Nendo bútor dizájnstúdió az orosz matrjoska babákra emlékeztető koncepcióval állt elő: olyan polcot alkotott meg, amit akár a kétszeresére is "nagyíthatunk" egyetlen mozdulattal – írja a FastCompany.

Nekünk először az jutott eszünkbe erről a polcról, hogy milyen jópofa, ha valaki megveszi és mondjuk a könyvállományával együtt "növeszti". Ilyesmire utal a Nest elnevezés is, hisz egy otthonteremtő pár kiválóan tudja használni a két külön könyvállományuk egybeolvasztására. Első látásra pedig meg sem mondanánk, hogy pár pillanat alatt, egyetlen könnyed széthúzással akár duplájára növelhető a pakolófelülete – és fordítva. A tervezők szénrostot használtak hozzá alapanyagként, így a bútor akkor is bírja a terhelést, ha szirupos női regények helyett vaskos lexikonokkal pakolná meg.

A Nest a 2015-ös Dizájn Fesztiválon tűnt fel Londonban, széthúzva 1,3 méter széles, összetolva pedig ennek a fele. A főbb lépéseket a képünkön látja, ha még többet látna belőle, akkor kattintson ide!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek