Íme a polc, ami a könyvtárával együtt nő

Olvasási idő kb. 2 perc

Ha legalább egyszer előfordult már önnel, hogy bútorvásárlásnál azon görcsölt, mi van, ha költöznie kell és oda már nem passzol majd az új darab, akkor van egy jó hírünk. A japán Nendo bútor dizájnstúdió az orosz matrjoska babákra emlékeztető koncepcióval állt elő: olyan polcot alkotott meg, amit akár a kétszeresére is "nagyíthatunk" egyetlen mozdulattal – írja a FastCompany.

Nekünk először az jutott eszünkbe erről a polcról, hogy milyen jópofa, ha valaki megveszi és mondjuk a könyvállományával együtt "növeszti". Ilyesmire utal a Nest elnevezés is, hisz egy otthonteremtő pár kiválóan tudja használni a két külön könyvállományuk egybeolvasztására. Első látásra pedig meg sem mondanánk, hogy pár pillanat alatt, egyetlen könnyed széthúzással akár duplájára növelhető a pakolófelülete – és fordítva. A tervezők szénrostot használtak hozzá alapanyagként, így a bútor akkor is bírja a terhelést, ha szirupos női regények helyett vaskos lexikonokkal pakolná meg.

A Nest a 2015-ös Dizájn Fesztiválon tűnt fel Londonban, széthúzva 1,3 méter széles, összetolva pedig ennek a fele. A főbb lépéseket a képünkön látja, ha még többet látna belőle, akkor kattintson ide!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek