Húsz évükbe telt, de teljesen önfenntartó szigetet építettek

Bár a jövőkutatók és a klímaszakértők régóta riogatnak azzal, hogy ideje környezettudatosabban élni, az emberiség sajna messze van még attól, hogy erre valóban aggályosan figyeljen is a mindennapokban. De minden nagy változás valami kicsivel kezdődik: íme a kanadai pár, akiknek bár húsz évébe telt, de olyan szigetet építettek, ami teljesen önfenntartó – olvasható a MindBodyGreen oldalán.

Wayne Adams és Catherine King Freedom Cove-nak (Szabadság-medencének) nevezte el a helyet, amit a Vancouver-szigeti Tofinóban hoztak létre, és aminek segítségével „úgy tudnak kapcsolatba lépni a természettel, hogy közben nem zavarják azt". Az ökoparadicsomban zöldházak, művészeti galéria és még egy világítótorony is helyet kapott – természetesen mindegyik újrahasznosított anyagokból készült.

Facebook

A pár saját maga termeli meg az ételeikhez szükséges alapanyagot, energiát pedig napelemekből nyernek. „Úgy élünk, hogy az, reményeink szerint, hozzátesz a környezet egészségéhez" – mondta King. Bár úgy tűnik, 20 év alatt teljesen kiépítették a helyet, a páros még most is folyamatosan agyal az új ötleteken. Ha kíváncsi a többi fotóra, kattintson a fenti előtte-utána képünkre vagy ide!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek