Világítson egy pohár sós vízzel!

Eléggé felkapták most a nemes egyszerűséggel SALt Lampnek (sólámpának) hívott kütyüt, ami neve ellenére nem azonos az itthon sólámpaként ismert, belülről egy égővel kivilágított sótömbbel. A mérnökként dolgozó Aisa Mijena munkája nemcsak azért forradalmi, mert biztonságosabb, mint a rendkívül tűzveszélyes olajlámpások, hanem mert csupán egy pohár sós vízre van szükség ahhoz, hogy nyolc órán át világíthassunk vele – olvasható a MyModernMet oldalán.

A lámpa nagyszerűsége, hogy mindössze két deci vízre és két kávéskanálnyi sóra van szükség a működtetéséhez, ha pedig ez nincs kéznél, megteszi az óceán vagy a tenger vize is – ami rendkívül hasznos például egy esetleges katasztrófánál. A lámpás elektródái is különlegesek: egy évig is elműködnek úgy, hogy nem kell őket kicserélni. A terméket jelenleg nonprofit szervezetek és rászorultak számára tervezik, de nemsokára bárki megvásárolhatja őket, az alkotó pedig már egy olyan verzión dolgozik, amivel telefont és más elektronikai eszközt is tölthetünk majd.

Érdekesség, hogy bár a lámpa neve megegyezik az angol só (salt) szóval, de ez esetben még egy jelentésrétege is van: az első három betű ugyanis itt Sustainable Alternative Lighting (Fenntartható Alternatív Világítást) jelent.

http://salt.ph

Ha még több információra kíváncsi, kattintson a fenti fotóra, és akkor eljut a márka weboldalára.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek