8 trükk, hogy a hálót könnyen rendben tarthassa

A hálószobában rendet tartani külön kihívás. Ennek egyik oka, hogy ez privát helyiség, ide nem mennek be a barátok, így nincsenek kíváncsi tekintetek, akik csúnyán néznének ránk a kupiért. A másik, hogy rendszerint itt vannak a ruháink, az ékszerek, és ez az utolsó hely a lakásban, ahol még leveszünk valamit, mielőtt összerogyunk a fáradságtól. Ennek következtében pedig a polcokon, a szekrényeken és a padlón csak gyűlnek a cuccok, a pihentető alvásról pedig a rendetlenség miatt le is mondhat. Most azonban, az Elle Decor segítségével mutatunk 8 trükköt, amivel könnyebb lesz a rendszerezés, és a harmónia megtartása.

1. Nagy mellé nagyot!

Gondolkodott már azon, hogy mennyire hülyén néz ki, amikor egy óriási (mondjuk 200 cm x 200cm) ágy mellett két kis töpszli éjjeliszekrény árválkodik? Amikor van elég hely a szobában, és ilyen méretű ágyra voksol, akkor ne sajnálja a helyet az éjjeliszekrénytől sem. Sőt, akár kisebb komódokat is használhat erre a célra, így lesz mire pakolni. 

shutterstock 224854423

2. Az éjjeliszekrény nem pakolásra van!

Érdemes megjegyezni, hogy az éjjeliszekrény nem azért van, hogy azon tároljon mindent, valódi funkciója az, hogy az éjjeli lámpának, egy könyvnek és esetleg egy pohár víznek helyet adjon. Ha egyéb dolgokat is maga mellett akar tartani éjszaka, válasszon olyan bútordarabot, melynek fiókja is van, és ide lehet süllyeszteni a rengeteg cuccot. Az olvasólámpát pedig a falra is felszerelheti, így még rendezettebb lesz az éjjeliszekrény felülete. 

3. Ágyneműtartót mindenkinek!

Lehet, hogy nem a kedvence az olyan ágy, aminek ágyneműtartója is van, ellenben tökéletes tároló hely, amiért később még hálás is lesz. De szerencsére az sem baj, ha nincs beépített tároló, hiszen ma már egy sor üzletben kaphatóak olyan műanyag kerekes dobozok, melyek kifejezetten erre a funkcióra lettek kitalálva. Szépnek ugyan nem szépek, de egy lelógó ágyszoknyával tökéletesen el lehet őket takarni.

4. Nem kell félni a tárolóktól!

Tény, hogy agyonzsúfolni a hálót nem jó ötlet, de a praktikus, és testre szabható tárolók nagyon jó szolgálatot tesznek majd. Ezek drágábbak, mint egy egyszerű szekrény, de kevesebb helyet is foglalnak, és könnyebb a variálásuk is, a desingról már nem is beszélve.

5. A hálószoba azonban nem raktár!

Apropó, design. A háló sem raktár, ahogyan a nappali vagy az étkező sem, vagyis nem jó ötlet mindenhonnan összevadászott, de egyébként össze nem illő darabokat bezsúfolni egy térbe. A stíluskáosz mindent tönkretehet, és a jó alvás helyett nyomasztó érzést kelt az emberben. Határozza meg a stílus, és így válogassa össze a darabokat (ebben akár még segítséget is kérhet).

6. Selejtezzen!

Ha szeretné rendben tartani a hálót, és elkerülni, hogy a cuccok kibukjanak a szekrényből, akkor selejtezzen. Amit egy évnél régebben hordott, vagy bár szép, de úgyse veszi fel, az mehet a zsákba, és továbbítható a rászorulókhoz. Ha nagyon nem tud tőle megválni, akkor marad a padlás (már akinek van), ahol 2-5 év kuksolás után már érettnek fogja érezni az elajándékozásra.

7. Pakoljon el, mert muszáj! 

Hiába volt szörnyű napja, akkor se hajigálja halomba a ruháit, hanem tegye el őket. Ezt megkönnyítheti, ha a szekrényt a saját igényeihez igazítja, vagy a szennyestartóból nem hagyja kifolyni a ruhákat. Nagyon fárasztó, de hatékony módszer. 

8. Nem kell mindennek elől lennie!

A rend, illetve annak látszata akkor érhető el könnyen, ha nincs kismillió izé és bigyó a fésülködő asztalon, az éjjeliszekrényen  vagy bármelyik másik felületen. A legtöbbször a bizsuk okoznak fejfájást, mivel a szép gyűjteményt szinte mindenki elől tárolja. Pedig egy tálcán szépen elhelyezve a fiókban is remekül mutat, és könnyen válogathat is a kincsei közül.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek