Nem viccelek, és nem is a reggeli kávé hiányától őrültem meg. Valami festős oldalon bukkant fel az ötlet, ami annyira triviálisan egyszerű, hogy a homlokomra csaptam: a lényeg mindössze annyi, hogy a mostanság az itthon is igen kedvelt, country stílusú koptatott bútorokat csiszolás és többszöri átkenés nélkül is legyárthatjuk. 

A megoldás a vazelin (vagy bármi más kőolaj tartalmú krém), ami nálam egy német körömvirágos volt, ugyanis ez volt kéznél. A kísérlet kedvéért két típusú festést végeztem el, az egyik a natúr fát kombinálja a festett felületekkel, a másikat pedig két rétegben dolgoztam egymásra. A legszórakoztatóbb rész a vazelines kenés volt, ujjal csináltam, mert így a legegyszerűbb.

Feketének egy színezőt használtam a Trilaktól, ami valójában egy vizes bázísú festék, tökéletesen lehet használni a Pentart temékével. Én egyébként ezt használom táblafesték helyett is, tökéletesen bevált. 

Száradás után papírral töröltem vissza a festéket, ami szépen leszedte, sőt egy fátyolos réteget is húzott a fára, ami személy szerint nekem tetszik, de ha önnek nem jön be, ezt vizes szívaccsal le tudja törölni. Végső rétegnek jöhet wax vagy lakk is, attól függően, mire akarjuk használni a kész tárgyat. 

Itt van néhány külföldi példa is, ahol láthatja, hogyan néz ki bútoron a vazelines festés, itt meg az, milyen lesz egy régi ajtóra kenve.  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.