5 bútor, amivel helyet takaríthat meg

Hazánkban a legtöbb lakás alapvetően igencsak kicsi, így akiknek ilyen jutott, örömmel fogadnak minden olyan megoldást, amivel helyet lehet spórolni. Persze a legjobb helyspórolás a rend, de azt fenntartani fárasztó, meg nem is akkora buli, mint egy többfunkciós bútor. Ha viszont új és desiger bútorhoz jut, akkor higgye el, még a rendet is sokkal jobban hajlandó lesz megőrizni!

Ha tehát ön is szeretne olyan darabokat beszerezni, amiket sokféleképpen és helytakarékosan tud használni, akkor most örülni fog: összeszedtünk néhány lehetőséget. Ezek a bútorok rendelhetőek is, határt csak az szab a vásárlásnak, milyen mélyen tud értük a zsebébe nyúlni.

Szobabútor étkezővel

Ha ön szeretné az étkezéseket a konyhából a nappaliba vinni, alapvető gond lehet, hogy nem tudja hova tenni az étkezőasztalt és a székeket, amikor éppen nem használja. Mivel a kanapén ülve, tálcáról evés nem megoldás ebben az esetben, válasszon inkább egy olyan trükkös bútort, mint Orla Reynolds könyvespolc – étkezőgarnitúra kombinációja. Sajnos a tervező a bútort rendelhetővé tette ugyan, de az árat nem kötötte a nagyközönség orrára.

Untitled-4
orlareynolds.com

Helytakarékos ebédlő

Ha egy fokkal több helye van, vagy csak nem szeretné minden étkezés után belegózni a könyvespolcba a teljes ebédlőt, akkor egy ilyen asztal és fotel megoldás is ideális lehet. Az orosz bútor nem csak praktikus, de elegáns is, ráadásul az asztal és a székek összesen körülbelül 69000 forintért rendelhetőek meg.

Kép: antarescompany.ru
Kép: antarescompany.ru

Íróasztal egyszerűen

Biztosan ön is találkozott már hasonló megoldásokkal, hiszen az IKEA bútorainak egy része is alkalmas arra - egy kis módosítással -, hogy lehajtható íróasztal legyen. De ha nem szeretne a barkácsolással szöszölni, vagy jobban értékelne egy eleve is erre a célra kialakított, helytakarékos megoldást, akkor irány az amazon.com, ahonnan durván 43000 forintért beszerezheti.

Kép: amazon.com
Kép: amazon.com

Étkező-biliárdasztal

Ok, helytakarékos megoldásokat keresve tény, hogy jellemzően nem az szokott lenni a legégetőbb probléma, hogy hova tehetnénk a biliárdasztalt. De biztosan minden vendégnek leesne az álla, ha az étkezés végén meginvitálná őket egy kis billiárdra, és ehhez csak az asztalt kellene átalakítania. Persze az ilyen extrém bútorok extrém árakon is kelnek el (jelen esetben az Amazonon), méghozzá átszámítva körülbelül 2250000 forintért.

Kép: amazon.com
Kép: amazon.com

Hangszórós-munkapultos dizájnpolc

Az hagyján, hogy kihajtható belőle egy kis asztallap, így munkapultnak is alkalmas, de ráadásul ez a polc maga egy nagy hangszóró, amihez a dokkoló a közepén található, így a mobilról zenét is játszik. Ráadásul még jól is néz ki, igaz, mindezt 217000 forintért teszi.

Kép: ruphus.net
Kép: ruphus.netHeath Korvola
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra