Magyar designbabakocsi nyert a Fiat nemzetközi pályázatán

Jó ötlet a Foldee?

Bemutatták a Fiat új autóját, az 500X névre keresztelt darabot, ami a Totalcar olvasókat biztos lázba hozza, ám számunkra inkább azért izgalmas, mert hirdettek egy versenyt, amelyben kiegészítőket kellett tervezni az autóhoz. A zsűri elnöke az a Gulyás Sára volt, aki egy sikeres Kickstarter kampány után indította el a saját tervezésű Pikkpack cipőit gyártó vállalkozását.

A nyertes Hoffer Gábor lett, aki babakocsi és gyerekülés kombinációjával nyert, több mint 370 pályázat közül. A célegyenesbe Hoffer terve mellett egy kutyatakaró került, Gulyás így indokolta a zsűri választását: „Kíváncsi voltam, hogy melyik célcsoporthoz illő tárgyat fogják preferálni az emberek. Kutyások, vagy gyerekesek? Bárki lehetett volna a befutó, hisz mindkét tárgy koncepciója nagyon tetszett. Jó volt együtt dolgozni az ötletadókkal. Gábor terve, ha egyszer megvalósul biztos egy nagyon szuper termék lesz, amit én is ki fogok próbálni, ha lesz gyermekem.”

 A győztes ötlet, Hoffer Gábor Foldee elnevezésű babakocsija egy mozdulattal alakítható át gyereküléssé és betehető a hátsó ülésre. Ezzel megspórolható számtalan olyan kellék, melyek amúgy a csomagtartóban foglalnák a helyet, vagy plusz pénzbe kerülnek. Hoffer szerint ő inkább a szülők igényére érzett rá, nem feltétlenül női autós kiegészítőről álmodott, hisz „nincs tisztán női vagy férfi igény egy autóval szemben". A Foldee fejlesztését a Fiat ígéretéhez híven elkezdi.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra