A német részegekre visszahugyozik a fal

Megunták a német hatóságok, hogy Hamburg St Pauli negyedét összevizelik a részegek. A Repersbahnon és környékén éjszakánként több ezren buliznak, és persze ott végzik el a dolgukat, ahol éppen rájuk jön, vagyis leginkább az utcán. A helyi lakosok azonban megunták a dolgot, és azt is, hogy a rendőrség a figyelmeztetések és a büntetések ellenére is tehetetlen. Így a helyi közösség kezdeményezésére víztaszító lakkréteggel vonták be a falakat a veszélyeztetett zónában, és a festékkel kezelt felületek egy részénél figyelmeztető táblákat helyeztek el. Persze nem mindegyiknél, így az utcán ürítőket kellemetlen meglepetések érhetik. 

A "St. Pauli visszapisil" szlogenű kampány egy hamburgi reklámügynökség fejéből pattant ki, ám ők nem akarták nevüket adni az akcióhoz - írja a Tagesspiegel. Julia Staron, a negyed sajtósa szerint ez egy humoros módja a kommunikációnak, "ráadásul direktben szólítja meg a vendégeket, ugyanakkor nem bántó vagy panaszkodó, viszont felhívja a figyelmet a problémára".

Ha valaki ilyen lakkra vágyik, az Ultra-Ever Dry-t keresse, amely nem csak a víznek,  szennyeződésnek és a graffitinek is ellenáll. Sajnos 6 négyzetméterre való lakk 500 euróba (152000 forintba) kerül, és csak egy évig biztosít védelmet. De ha ezt az évi 20 millió látogatóra vetítjük, máris nem olyan sok.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek