Itt az egész éves vásárlási naptár

Tudta, hogy nem is annyira nem mindegy, hogy mit mikor vesz meg? Hogy konkrétan időszakok vannak, hogy mikor mire érdemes beruházni? Ha rendesen megtervezi jó előre, hogy az évnek melyik szakaszában mit vásárol, és ezt be is tartja, állítólag sokkal jobban jár, mintha csak össze-vissza vásárolgat. Összesítve annyit mondhatunk, hogy aminek éppen nincs szezonja, az olcsóbb, illetve ékszert semmiképpen se Valentin nap, anyák napja, karácsony vagy éppen ballagás közeledtével vásároljon. Csokit viszont pont az ilyesfajta ünnepek után érdemes keresni, amikor a maradékot leárazzák. De hogy pontosan mit mikor vegyen, azt most elmondjuk! 

Első negyedév (január, február, március)

Hajó

Ha mindig is aggódott mikor vegyen hajót, akkor itt a válasz: év elején. Ez ugyebár, nem egy hajózós időszak, így olcsóbban hozzájuthat a (főként előző évi) modellekhez. 

Téli cuccok

Minél inkább benne van a télben, annál olcsóbban tud venni téli ruházatot. Igaz, a tavalyi  év vége óta tudjuk, hogy a leárazások már akár a valódi tél beköszönte előtt is elkezdődhetnek, de legkésőbb év elején jönnek a még durvább leértékelések, aztán ahogy következik a tavasz, úgy lesz minden még ezeknél is olcsóbb.

136076855
Brendon Thorne

Légkondi és grill

Mivel még ennek sincs itt az ideje, így a légkondik és kerti grillek ára sem emelkedett még meg. Érdemes ezért ilyenkor megvenni, kivéve persze, ha a legeslegújabb darabra hajt majd mindenképpen.

Esküvői hozzávalók

Mindenki nyáron vagy tavasszal akar házasodni, így minél hamarabb kap észbe, annál olcsóbban talál magának ruhát (főleg ha tavalyi darabbal is megelégszik) és helyszínt is. 

Január

Ruhák

Ha ruhákat akar venni, azt természetesen a nagy éves leárazások idegén tegye meg. Lehet, hogy a választék nem lesz akkora, mint karácsony előtt, de az árak sem.

Színházjegyek

Állítólag ilyenkor érdemes jegyeket venni színházba is, mivel ez az időszak eléggé pang, és egyrészt van is jegy akár olyan előadásokra is, amikre egyébként nem szokott, másrészt talán kedvezményesen is vásárolhat. 

Szőnyeg

A felmérések szerint a legtöbb ember az ünnepekre dekorálja ki a lakását és akkor cserél szőnyeget is. Ez pedig azt eredményezi, hogy januárban a megmaradt készleteket leakciózzák. 

Bútor

A bútorgyártók többségénél évente kétszer, februárban és augusztusban jön az új kollekció, tehát januárban már a készlet kisöprése a cél. 

shutterstock 193954739

Vásárlási utalvány

Persze nem a hivatalos úton, hanem a különféle hirdetési oldalakon érdemes ilyenkor keresgélni, hátha valaki tényleg semmire nem tudja beváltani a karácsonyra kapott vásárlási utalványát, így megpróbálja pénzzé tenni olcsóbban, mint amennyi a névértéke. 

Motorkerékpár

Hideg van, jegesek az utak, ha van valami, amit ilyenkor nem vásárolnak, az a motorbicikli. Na, pont ezért kell önnek ilyenkor utánanéznie, milyen akciók vannak, mert ha most megveszi olcsóbban, mire elmúltak a fagyok, már kezdheti is használni. 

Videojátékok

Nagyon sok cég az ünnepekre áll elő új játékokkal, amik az ünnepek után meg már nem lesznek igazán érdekesek. Vagy éppen sok bolt berendel a menő(nek tippelt) játékokból, aztán januárban nem győzi leárazni őket, hogy szabaduljon a készlettől.

Február

Színházjegyek

Ha lemaradt januárban, akkor még a február is eléggé csendes időszaknak számít a színházak életében, ami nem a teljes kihasználtságról szól, így könnyen talál még olcsó jegyeket. 

Telefonok

Itt a Valentin-nap, amikor könnyen találhat egyet fizet-kettőt kap akciókat. De nem csak mobilfronton érdemes szétnézni ilyenkor, máshol is találhat ilyen akciókat. 

shutterstock 193113566

Március

Csokoládé

Rendben, lehet hogy csak szív alakút tud venni, de ha nem a forma a fontos, hanem a szénhidrát, akkor jó, ha tudja, hogy a Valentin nap után leárazzák a maradékot. 

Bőrönd

A téli síelések időszakának vége, a nyaralások még nem kezdődtek el, úgyhogy a március holtidőszaknak számít, ilyenkor kell bőröndöt keresni. 

Második negyedév (április, május, június)

TV és elektronikai termékek

A japán cégek márciusban zárják a pénzügyi évüket, utána pedig elkezdik kiszórni a modelleket, hogy helyet csináljanak az új sorozatoknak. Eljött az ön ideje! 

Ingatlan

Állítólag ilyenkor felpezsdül az ingatlanpiac. Télen olcsóbban vehet új otthont, viszont a választék is kisebb, mert ilyenkor senki sem akar költözni, aki viszont meg akar szabadulni a lakásától, az kevesebb pénzért is megteszi. Tavaszra lehet, hogy feljebb mennek a lakásárak, viszont a választék is nagyobb.

Konyhai eszközök

Lassan de biztosan jönnek a diplomaosztós akciók, aminek egy része a frissen diplomázottak vagy érettségizettek újonnan felszerelni kívánt konyhájára irányul. 

shutterstock 165369386

Bizományos boltok és bolhapiacok

Ahogy az előző negyedévben megvásárolt új bútoroknak vagy cuccoknak helyet kell csinálni, úgy nő a bolhapiacok és a bizományos boltok kínálata.

Április

Edzőcipők

Jön a kinti edzések ideje, amikor a boltok ráállnak a sportszerek akciózására, így ha futócipőt szeretne venni, azt áprilisban tegye.

Május

Hűtőgépek

Az új modellek májusban jönnek ki. Nyilván kitalálja mivel kell helyet csinálni ezeknek a raktárakban. Igen, azzal ha kipucolják az előző kollekciót, aminek a legfőbb módja az akciózás. 

Június

Edénykészlet

Június az esküvők hónapja, éppen ezért a kereskedők tudják, hogy ilyenkor lehet jól túladni a rajtuk maradt készleteken. Hogy ön mindenképpen étkészletet válasszon nászajándékba, hajlamosak akciózni is, így ön is jó áron juthat hozzá. 

Edzőtermi bérlet

Itt a jó idő, mindenki a szabadba megy edzeni, ez pedig szomorú időszak az edzőtermeknek, hiszen valahogy vissza kellene csábítani a hozzájuk járókat a négy fal közé. Ez pedig akciókkal megy a legkönnyebben: ilyenkor akár az év hátralevő részére is megveheti a bérletét, ha igazán elszánt és tudja, hogy nem csak hirtelen fellángolásról van szó.

shutterstock 167065415

Harmadik negyedév (július, augusztus, szeptember)

Számítógép

Egyrészt ebben az időszakban jönnek az új modellek, másrészt ekkor van a legtöbb sulikezdési akció is, amiben a laptopok és számítógépek mindig kiemelt szerephez jutnak. A kettő közt persze ezúttal is ott az összefüggés: a készletkisöprés.

Július

Bútor

Ahogy már mondtuk, az augusztus a másik olyan időszak, amikor a boltok kiárusítják a bútorokat, hogy helyet csináljanak az új kollekciónak. 

Dekoráció

Mivel mindenki az esküvői témára van ebben az időszakban ráállva, így a többi dekorációs terméket ilyenkor általában olcsóbban tudja beszerezni. 

Augusztus

Ágynemű és tárolódobozok

Az iskolai időszak beköszöntével, az ágyneműk mellett a tárolódobozok is akciósak szoktak lenni, és szerencsére nem csak a gyerekmintásak. 

Irodai felszerelés

Szintén az iskolakezdési akciókkal függ össze, hogy ilyenkor írószereket és más irodai felszerelést is sokkal olcsóbban megkap mint az év többi szakában. 

shutterstock 129057908

Fürdőruhák

A nyárnak lassan vége, ezért a fürdőruhák is is egyre olcsóbbak lesznek, ilyenkor érdemes vásárolni. 

Szeptember

Háztartási gépek

A hűtőt leszámítva ilyenkor érdemes háztartási gépbe befektetni, mert az új termékek megérkezése előtt ki kell pucolni a raktárt. 

Bicikli

Hivatalosan ebben a hónapban vége van  a biciklizős időnek, így elkezdődnek az akciók. Nem hivatalosan viszont még akár októberben is tud tekerni az új, akciós biciklijével, és persze nemsokára jön a tavasz! 

Autó

Ha új autót szeretne venni, akkor szeptemberben tegye, ugyanis augusztusban jönnek az új modellek, így szeptemberben már sokkal olcsóbb lesz az előző széria. 

Fűnyíró

Ha nyáron szenvedett a fűnyírójával, akkor ne várja meg a tavaszt, hogy vegyen egy újat, hanem szerezze be szeptemberben, ugyanis a szezon végeztével hozzájuthat akciósan. 

Karácsonyi utazás

Ilyenkor vegye meg a karácsonyi útra a jegyeket, mert a statisztikák szerint szeptemberben juthat hozzá a legolcsóbban az olcsóbb repülőjegyekhez. 

Iskolai felszerelés

Ami megmaradt az augusztusi leárazásokból, azt szeptember elején még olcsóbban megveheti, így csak azt vegye meg augusztusban, ami feltétlenül szükséges. 

DSCN8652
Dívány

Bor

Mindenhol szüreti fesztiválok várják, amikor akár a termelőtől is megveheti közvetlenül a jobbnál jobb borokat. És persze olcsóbban, mintha a borkereskedésben venné, így a szeptember a borospince feltöltésének is az ideje. 

Negyedik negyedév (október, november, december)

Autók

Ahogy azt már mondtuk szeptembertől érdemes autókat nézni és ez az időszak kitart egészen év végéig. 

Konyhai eszközök

A karácsonyi akciók hamar kezdődnek, ráadásul mindig talál benne néhány konyhai kiegészítőt is jó áron. 

Grill és légkondi

Az év eleje mellett ez az időszak is megfelelő arra, hogy kerti grillt vagy légkondit vegyen, ugyanis ilyenkor már nem keresik olyan sokan ezeket a termékeket, így az áruk is lejjebb megy. 

Növények

Ha át tudja teleltetni a növényeket padláson vagy pincében, akkor itt az ideje, hogy a kertészetek kiárusításain bevásároljon akciósan, hogy tavasszal már ne kelljen.

Játékok

Mivel ez a karácsony időszaka, a játékokat is ilyenkor veheti meg a legolcsóbban, ugyanis egymást érik ilyenkor a játékboltok akciói. Persze, ha az erre időzítve piacra dobott legújabb modellekre fáj a foga, azokat nem kapja meg olcsón, de épp ezek miatt fog az előző szériákhoz jó áron hozzájutni.

Esküvői kellékek

Mivel vége van az esküvői időszaknak, így a kellékeket ilyenkor már olcsóbban meg tudja vásárolni, mint a főszezonnak minősülő nyár közepén. 

shutterstock 78862453

Október

Farmer

Ha hinni lehet a kutatásoknak, akkor az iskolakezdés előtti időszakban a boltok berendelnek egy csomó nadrágot, aminek egy része raktáron marad. Ezt persze a karácsony előtti időszakban újra kiszórják, a kettő közt azonban ott az október, amikor olcsóbban megvásárolhatja őket. 

Kerti bútor

Októberre véget ér a kertben ücsörgős időszak, így a kereskedők örülnek ha nem kell egész télen kerülgetni a megmaradt kerti bútorokat. Igen, leárazzák őket. 

November

Televízió és elektronikai cikkek

Novemberben van a Black Friday és a Cyber Monday. Két olyan nap, amikor hatalmas kedvezményekkel vásárolhat, gyakorlatilag mindent, de leginkább az elektronikai cikkeket. Hisz persze, karácsonyra jönnek az új modellek.

Szerszámok

Állítólag a karácsonyi időszak közeledtével a szerszámok ára csökken, úgyhogy vegyen magának most új kalapácsot vagy csavarhúzót. 

December

Pezsgő

Ahogy közeledik a szilveszter, annál több lesz az akciós pezsgő. Olyan márkákat is vehet olyan helyeken, ahol az év többi szakában egyáltalán nem is tartanak pezsgőt, ezért  ilyenkor tárazzon be egész évre pezsgőből. 

shutterstock 213033106

Úszómedence

Télen ki az a hülye, aki úszómedencét csináltat? Hát az, aki nem hülye, ilyenkor lehet a legjobb üzletet kötni, ilyenkor ugyanis pang a piac és valószínűleg a beszerelési áralkunál is meg lehet győzni a szakembereket, hogy örüljenek, hogy egyáltalán megrendeltük. 

Televízió, elektronikai cikkek és szerszámok

Tovább folytatódnak a karácsonyi akciók, így az elektronikai cikkek és állítólag a szerszámok is akciósak még ebben a hónapban is. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek