Így néz ki egy modern tűzoltóság és rendőrség napjainkban

Bilbaót az építészet rajongói elsősorban a Guggenheim Múzeummal hozzák összefüggésbe, a modern és kortárs művészetek múzeumát Frank Gehry építette a baszk nép fővárosába még 1997-ben. Hasonlóképpen turistacsalogató látványosságnak tekintik a helyiek a Mies van der Rohe díjjal kitüntetett építésziroda, a Coll-Barreu Arquitectos legújabb középületeit, mint például a 2012-ben átadott rendőrséget és tűzoltóságot, melyet közel 19 millió euróból húztak fel a keskeny Nervión folyó partjára.

Íme a tűzoltóság.
Íme a tűzoltóság.coll-barreu-arquitectos.com

A bilbaói és madridi irodával is rendelkező stúdió projektjeit előszeretettel mutatják be a legmeghatározóbb szakmai lapok, építészeti könyvek és folyóiratok, így semmi meglepő nem volt abban, hogy mi is az archdaily.com oldalán találtunk rá. Az épületegyüttes egyik különlegessége a homlokzata, mely szinte egy az egyben visszatükrözi a lélegzetelállító tájat, a folyó torkolatát, valamint a különleges elhelyezkedésű várost.

"A természet folytonosságát helyeztük előtérbe a tervezés során. Az épület gondosan kidolgozott részleteivel a régi ipari létesítményekre és gépekre kívántunk utalni, melyek nagyban hozzájárultak a város történelmének és lakói életének alakulásához és mindennapjaihoz” – mondta a projektről a 2001-ben alapított építésziroda vezetője, Juan Coll-Barreu. A nemzetközileg elismert tervezők többi munkáját  ide  kattintva nézheti meg.

Így néz ki a bilbaói rendőrség épülete
Így néz ki a bilbaói rendőrség épületecoll-barreu-arquitectos.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek