Kecses porcelánbabák tengerésztetkókkal az új menőség

Párizsban a napokban nyílt meg a Galerie LJ-ben a skót származású művész, Jessica Harrison legelső egyéni kiállítása „Flash" címmel, melyen az 1982-ben született kézműves szobrait és kerámiákra készített variációit állítják ki június 24-ig – írja a nerdist.com, akik szerint ha a szezonban érdemben történik valami Párizsban, akkor ez a tárlat lesz az.

Az Edinburgh College of Art-on, majd az MFA-n tanult Harrison legújabb, punk-rock attitűddel felruházott széttetovált porcelánbabáit az Arts and Humanities Research Council finanszírozta. A nyárspolgári finnyáskodást a tengerésztetkókkal összepárosító művész nem lőtt mellé látványos figuráival, a róluk készült fotók pár nap alatt körbefutottak az interneten. Persze, ezen cseppet sem csodálkozunk, hiszen a provokatív, fegyverekkel, rózsákkal, kalózhajókkal és prostituáltakkal kivarrt szende biedermeier kisasszonyok mellett valóban nehéz szó nélkül elmenni.

A nagymamák polcain gyakran megtalálható, idealizált (és emiatt gyakran giccses) figurákkal egyébként nem először kísérletezik a művész, ugyanis az előző projektjében ugyanezeket a karaktereket ábrázolta, csak tetkók helyett kilógó belekkel és baltával kettécsapott arccal. Azt a gyűjteményt azért többen találták hátborzongatónak a közösségi oldalakon.

„Munkám középpontjában a külső és belső emberi tulajdonságok és szervek állnak. Ortogonálisan, a bőrön keresztül vizsgálom a mozgást, az emberi testet, melyet a test felületén ábrázolok. A bőr olyan hely, ahol a testünk és a világ összeérnek„ – mondja egyesek szerint zord hangulatú, alternatív munkáiról Harrison, akinek limitált szériás,átlagosan 20.5 x 12 x 12 cm-s figurái 50 fontért (18.719 forint ) kaphatóak, a litográfiákért pedig körülbelül 250 fontot (93.600 forint) kérnek az üzletekben.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.