Ötvenmillióba kerül a világ legdrágább parfümje

Van olyan ötvenmilliós üvegcse, amit Rolls Royce-szal szállítanak ki a megrendelőhöz. Ehhez képest a Hermes 350 ezrese a teszkós húsvéti pacsuli árkategória.

A Clive Christian által kreált luxusillat az Imperial Majesty Perfume ötszáz milliliteres változata 215 000 amerikai dollárba (49,5 millió forint) kerül, nem véletlenül szerepel a Guinness Rekordok könyvében a világ legdrágább parfümjeként. Az illat limitált szériában került a piacra, összesen tíz flakon készült belőle, és csak előzetes megrendelés után gyártanak le újabb exkluzív illatot. Természetesen a csomagolása és a kézbesítése sem akármilyen, a gyémántberakásos, 18 karátos arannyal díszített Baccarat kristályüvegbe zárt parfümöt Rolls Royce-szal szállítják ki a megrendelőnek.

Thierry Hermès a francia luxusmárka, a Hermès alapítója. A divatcég legdrágább parfümje a 24 Faubourg, amelyből harminc milliliter 1500 amerikai dollárba, azaz 350 000 forintba kerül. A híres parfüm, a cég első üzletének párizsi címéről (24 Rue Faubourg Saint-Honoré) kapta a nevét. Maurice Roucel és Bernand Bourjois tervezte a parfümöt ylang ylang, narancsvirág, jázmin, írisz, vanília és ámbra illatok elegyítésével.

Az Eau d'Hadrien Annick Goutal francia díjnyertes zongoraművésznő parfümje. A gazdag aromájú illat karakterét a citrusfélék határozzák meg, a száz milliliteres kiszerelés ára 1500 amerikai dollárba (350 000 forint) kerül. Ez a parfüm volt 2008-ban a FiFi Award Hall Of Fame nyertese.

FiFi Awards

A Fifi Awards, az illatipar évente megrendezésre kerülő legrangosabb  eseménye, ahol jelen van az üzletág ezer nemzetközi képviselője. Ezt az összejövetelt 1973 óta rendezik meg New York-ban, támogatója a Fragrance Alapítvány.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek