Baristák, vega különlegességek és olvasóliget

Most már tényleg nincs sok hátra a nyárból, így rengeteg nyárvégi, nyárbúcsúztató fesztivállal, szabadtéri programmal találkozhatunk a hétvégén. Ezekből csemegézünk programajánlónkban.

Augusztus 28-án 10 és 19 óra között Családi Napnak örülhetnek kicsik és nagyok a Petőfi Csarnokban. A gyerekeket színpadi és játékos programok, kézművesek és rajzfilmsarok szórakoztatják, míg „A rák ellen, az emberért, a holnapért” Társadalmi Alapítvány bio- és gyógytermékekkel, életmód-tanácsadással, egészségkonyhával és ismeretterjesztő előadásokkal várja az idősebbeket.

Lesznek még mozgásprogramok, játékok és képzőművészeti produkciók is, így garantált, hogy senki nem fog unatkozni. Vagy ha mégis, a rengeteg koncert – például Gerendás Péter, a Takács Tamás Blues Band, vagy éppen Szvorák Kati előadása –, illetve a kisszínpad gyerekeket szórakoztató produkciói még mindig lehetséges opcióként jelennek meg.

Kávés fortélyok és vegetáriánus élvezetek

A kulináris élvezetek szerelmesei sem mennek haza üres kézzel: augusztus 28-án 14 órától a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum baristabemutatót rendez. Ahogy az korábbi cikkünkből is kiderült, a barista a kávé szakszerű készítésének mestere.

Úgy tűnik, ez a hétvége az egészség és a táplálkozás jegyében telik majd, hiszen a Szent László téren található Pataky Művelődési Központ 28-29-én a XIV. Vegetáriánus Fesztiválnak ad otthont. Naponta 10 és 18 óra között ingyenes reiki-kezelések, jóga, meditáció és indiai tánctanítás várják a betérőt, de a kínai orvoslással is megismerkedhetünk. Lesz baba-mama-gyerek szoba, makrobiotikus főzőbemutató és ételkóstolás is.

Első Emelet Óbudán, Olvasóliget a Corvinon

Az Óbudai Nyár 2010 elnevezésű programsorozat augusztus 28-án Hékás Békás címmel a békásmegyeri Csobánka téren várja a kikapcsolódni vágyókat. Az Óbudai Nyár záróakkordja egy reggeli egészségolimpiával indít, aztán a Kiskalász zenekarral, Keresztes Ildikóval, Harcsa Veronikával és az Első Emelettel  forrósítja fel a hangulatot.

26-én kezdetét vette a XIII. Zsidó Nyári Fesztivál, ennek keretében a Gozsdu-udvarban 26-a és 30-a között 10 órától merülhetünk el a könyvkötészet rejtelmeiben, délután a Djungo Free zenéjét élvezhetjük, de a GoBe Társulattal is találkozhatunk.

Az Olvasóliget idén nyáron is az egyik legjobb nyári találmány: 26-a és szeptember 1-je között, 13-19 óráig a Corvin sétányon adhatjuk át magunkat a gondtalan szabadtéri olvasás élményének. Azon túl, hogy tetszőleges könyvbe tetszőleges pózban heverve/üldögélve merülhetünk el, felolvasások és irodalmi beszélgetések részesei is lehetünk. Irány tehát a szabad, amíg még lehet!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek