Kevin Macdonald az egész világról készített filmet

Nagyszabású filmtervet valósított meg az Utolsó skót király és a Dolgok állása rendezője, Kevin Macdonald: a világ 192 országában felvett anyagból készített dokut.

A felvételeket egyetlen dolog köti össze: kivétel nélkül tavaly július 24-én készültek. A rendező még 2010 július elsején intézett felhívást a magukban kellő tehetséget érző rajongóihoz, hogy a jelzett napon készítsenek felvételt saját életükről, és azt töltsék föl Macdonald Youtube csatornájára. Az így készített felvételeket a rendező Tony Scott és Ridley Scott közreműködésével összeszedte, és összevágott belőle egy kilencven perces dokumentumfilmet, ami híven tükrözi a mindennapi emberek életének egy napját a Földön.

A filmet először a januári Sundance fesztiválon mutatták be, de a legtöbb országban július 24-én volt a hivatalos bemutató. Magyar vetítésről sajnos egyelőre nincs tudomásunk.

"Olyan epizódokat kerestünk, ami valami nagyobb metaforájaként is működik" - mondta a rendező az All things Considered műsorvezetőjének, Guy Roznak. A rendező szerint a film megnézése igazi filozófiai élmény, ráadásul mesterien felvett jeleneteket tartalmaz - írja az npr.org. "Könnyen ráébreszthetik a nézőt, hogy azok a kulturális különbségek, amik mentén az életünket éljük, mennyire nem fontosak" - mondta.

Oszd meg másokkal is!
Mustra