Liam Neeson az UNICEF új jószolgálati nagykövete

Az UNICEF bejelentette legújabb jószolgálati nagykövetét, Liam Neesont.

A Schindler listája sztárja 1997 óta támogatja a szervezetet, mint Írország nemzeti nagykövete. Új szerepkörében is a gyermekeket érintő problémák ellen fog harcolni - írja az Ecorazzi. Neeson így nyilatkozott a kinevezéséről: "Nagy megtiszteltetés, hogy az UNICEF felkért erre a feladatra és elkötelezetten fogom segíteni a szervezetet, hogy legyőzzük a gyermekeket szerte a világon érintő szegénységet, erőszakot, betegségeket és diszkriminációt."

Évente 8 millió gyermek nem éri meg az 5. életévét

Legutóbb Neeson az UNICEF Írországban és az Egyesült Államokban futó "Zéró Kampányában" vett részt, ami arra hívja fel a közönség figyelmét, hogy évente 8 millió gyermek nem éri meg az 5. életévét. A kampány során gyűjtött pénzt az UNICEF "gyermek túlélés" programja kapta.

A színész így folytatta: "Az egyik ok, amiért büszke vagyok, hogy az UNICEF-fel emlegetnek együtt az, hogy a szervezet azon dolgozik, hogy csökkentse azoknak a gyermekeknek a számát, akik naponta halnak meg, pedig ez megelőzhető lenne. Megrázó, hogy még ma is 22000 gyerek hal meg naponta csak azért, mert nem jut olyan alapvető szükségletekhez, mint a tiszta ivóvíz, a biztonságos lakóhely vagy a megfelelő gyógyszer. Elszánt vagyok, hogy amiben csak tudom, segítem az UNICEF munkáját." Egy embert, aki tizenöt éve dolgozik a gyerekek védelméért, nem lehet nem szeretni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek