Vakként is vennéd az akadályt? - Anti-diszkriminációs vetélkedősorozat indul

Zanza!

Képességek próbája címmel országos anti-diszkriminációs vetélkedősorozatot indít az Ability Park Egyesület. A fogyatékkal élők életének mindennapos helyzeteire épülő verseny jelentkezési feltétele egy, a témában készített kisfilm.

„Hitted volna, micsoda akadályt tud képezni egy feléd nyíló ajtó? Próbáld csak meg kinyitni kerekesszékből! Tudod, melyik pénzérménknek sima és melyiknek rücskös a széle? Meg tudod különböztetni a fűszereket az illatuk alapján? És az anyagokat tapintás után? Mert ha vak vagy, nincs más választásod, megtanulod” – olvasható az Ability Park Egyesület felhívásában. A diszkrimináció csökkentésének elősegítése a médián keresztül - Képességek próbája című vetélkedősorozat arra ad lehetőséget, hogy mindenki kipróbálhassa, milyen nehézségekkel is kell megküzdenie egy fogyatékkal élőnek.

Az országos vetélkedő résztvevői - amelyből több adásból álló tévéműsor is készül - a televízióval közösen bonyolított és sugárzott elődöntőkbe és a döntőbe juthatnak, és amellett, hogy értékes nyereményekért játszhatnak, többek között kijuthatnak a 2012-es londoni Paralimpiára is.

Jelentkezni az itt letölthető jelentkezési lapnak az info@abilitypark.hu címre való beküldésével, illetve egy 1-4 perces valós vagy kitalált történet alapján készített kisfilmmel lehet. A következő témákból lehet válogatni: Az akadálymentesítés nálunk az iskolában, vagy a településen; Hogyan élnek a fogyatékos emberek a környezetünkben?; Hogyan tanulhatnak a fogyatékos gyerekek?; Ki a kedvenc fogyatékos ismerősöm, mesehősöm, barátom.

A jelentkezési határidő március 15.

Blogmustra