Így készül a mince pie vegán változatban

Jó sokáig eláll és nagyon finom karácsonyi nass a mince pie, amiből egy sűrű, forró borsodóval tökéletes karácsonyi desszertet varázsolhatsz.

Ha nincs hozzá formád, minimuffintepsiben is készítheted.
Ha nincs hozzá formád, minimuffintepsiben is készítheted.Sam Edwards

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 100 g kókuszolaj
  • 1 csapott tk.
  • 80 g cukor
  • 8 ek. hideg víz
  • 30 deka mince pie töltelék
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez keverj el egy reszelt almát, 0,3 deci konyakot kedvenc apróra vágott aszalt gyümölcseiddel és citrushéjakkal. Fűszerezd fahéjjal, gyömbérrel, szegfűborssal és egy kis cukorral, majd tedd félre. 

A többi hozzávalóból gyúrj tésztát és töltsd meg vele a formákat. (A minimuffintepsi is megfelelő.) Tedd negyedórára a hűtőbe, majd kanalazd bele a tölteléket, díszítsd a tetejét a tésztából megformázott karácsonyi mintákkal, majd előmelegített sütőben süsd készre mérettől függően legalább 20 perc alatt. Ha elkészült, szórd meg procukorral. 

Egy tartalmas, angol karácsonyi desszert: mince pie egyszerűen Egy tartalmas, angol karácsonyi desszert: mince pie egyszerűen

Nincs benne darált hús, csak rengeteg finom gyümölcs és fűszerek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

2021. szeptember17., 12:52

Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

2021. január7., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek