Hozzávalók
- 250 g liszt
- 100 g kókuszolaj
- 1 csapott tk. só
- 80 g cukor
- 8 ek. hideg víz
- 30 deka mince pie töltelék
Elkészítés:
A töltelékhez keverj el egy reszelt almát, 0,3 deci konyakot kedvenc apróra vágott aszalt gyümölcseiddel és citrushéjakkal. Fűszerezd fahéjjal, gyömbérrel, szegfűborssal és egy kis cukorral, majd tedd félre.
A többi hozzávalóból gyúrj tésztát és töltsd meg vele a formákat. (A minimuffintepsi is megfelelő.) Tedd negyedórára a hűtőbe, majd kanalazd bele a tölteléket, díszítsd a tetejét a tésztából megformázott karácsonyi mintákkal, majd előmelegített sütőben süsd készre mérettől függően legalább 20 perc alatt. Ha elkészült, szórd meg procukorral.
Nincs benne darált hús, csak rengeteg finom gyümölcs és fűszerek.
Tovább olvasom