Hozzávalók 4 személyre
- 1.2 kiló burgonya felkockázva
- ízlés szerint olaj, só és szerecsendió, rózsabors
- 1 közepes doboz mascarpone
- 15 deka aszalt barack apró kockákra vágva
- 1 nagyobb darab bionarancs héja és leve
- 8 gerezd fokhagyma megtisztítva
- 2 ek. narancsszörp
Elkészítés:
Sód és borsozd a burgonyát és a fokhagymát, majd alaposan borítsd be olajjal, és lefedve süsd puhára a sütőben. Pirítsd még alufólia nélkül is 5-10 percet. Miközben sül, a többi alapanyagot keverd össze, ízesítsd sóval és szerecsendióval, majd ezt keverd el az elkészült burgonyával. Pirított mandulaszeletekkel vagy friss petrezselyemmel a tetején érdemes tálalnod.
Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.
Tovább olvasom