Narancshéjjal és aszalt barackkal is készülhet idén a burgonyaköret

Paprikásan, fokhagymásan és püréváltozatban is imádjuk a burgonyát, ahogy persze zöldfűszerekkel is, de ha ezt túl hagyományosnak találod, dobd fel egy adag krémes mascarponéval és aszalt barackkal. Szárnyasok mellett tökéletes fogás, főleg, ha egy kevés tárkonyos-tejszínes egresragut is tálalsz mellé.

Már csak a mascarponekrém hiányzik a tetejéről.
Már csak a mascarponekrém hiányzik a tetejéről.voltan1

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.2 kiló burgonya felkockázva
  • ízlés szerint olaj, só és szerecsendió, rózsabors
  • 1 közepes doboz mascarpone
  • 15 deka aszalt barack apró kockákra vágva
  • 1 nagyobb darab bionarancs héja és leve
  • 8 gerezd fokhagyma megtisztítva
  • 2 ek. narancsszörp
Recept idők

Elkészítés:

Sód és borsozd a burgonyát és a fokhagymát, majd alaposan borítsd be olajjal, és lefedve süsd puhára a sütőben. Pirítsd még alufólia nélkül is 5-10 percet. Miközben sül, a többi alapanyagot keverd össze, ízesítsd sóval és szerecsendióval, majd ezt keverd el az elkészült burgonyával. Pirított mandulaszeletekkel vagy friss petrezselyemmel a tetején érdemes tálalnod.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek