Még egy klassz ünnepi leves: gesztenyével és rumos aszalt szilvával

Sűrű, téli finomság, amit hidegen és melegen is tálalhatsz. Ha gyerekek is esznek belőle, a rumot cseréld valamilyen szörpre, ha pedig még különlegesebbre készítenéd, mandulalikőrt használj helyette.

A karácsonyi asztalon is tökéletes.
A karácsonyi asztalon is tökéletes.Fotó: MelanieMaya

Hozzávalók 3 személyre:

  • 20 deka (natúr) gesztenyemassza
  • 4 deci főzőtejszín
  • 0.5 deci fehérbor
  • 20 deka aszalt szilva összevágva
  • 0.5 deci rum
  • 1.5 deci nem túl erős zöldségalaplé
  • ízlés szerint só, barna cukor és szerecsendió
  • 3 deci víz
  • 20 deka főtt gesztenye
  • 1 ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Locsold meg a szilvát a rummal és tedd félre. A kimaradt folyékony hozzávalókat forrald össze, majd add hozzá a gesztenyemasszát, és egy turmixban keverd simára. Adj hozzá ízlés szerint sót, szerecsendiót és egy kevés cukrot, majd a szilvafalatokkal és a forró vajban megforgatott főtt gesztenyével a közepén, forrón tálald. 

Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival
Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival

Nem mindenki szereti a kéksajtot, de aki igen, az majdnem biztos, hogy nagy rajongója. Nekik hoztunk egy szuper kéksajtos-almás pulykasültet.

Tovább »

Még több recept

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

január24., 06:04

Mézes téli saláta – langyosan, sok zöldséggel a legfinomabb

Egy kevés mézzel és lime-mal adunk különleges hangulatot ennek a téli salátának, ami nálunk egy kevés szerecsendiót és fahéjat is kapott a tetejére a különleges téli hangulatért. Ha neked ez már sok a jóból, sült fokhagymával és köménnyel ízesítsd.

január22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.