![Konyakos gesztenyével a tetején is finom.](https://kep.index.hu/1/0/3558/35586/355867/35586719_2721781_98f8091b75e1988c725a36cf0db8d6da_wm.jpg)
Hozzávalók
- 12 deka liszt
- 12 deka mandula durvára törve
- 1 csapott evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
- 1 mokkáskanál só
- 2 ek. kókuszolaj
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1.5 deci mandulatej
- 3 cl amaretto
- 10 g sütőpor
- 10 g vaníliás cukor
- 8 deka cukor
- 1 darab alma lereszelve
Elkészítés:
Dolgozd el egymással a száraz hozzávalókat, majd sorban add a keverékhez az összes szükséges alapanyagot. Ha ezzel megvagy, töltsd szilikonformába és 200 fokon 30 perc alatt süsd készre. Baracklekvárral, pirított mandulával és tejszínnel a tetején a legfinomabb.
![A legjobb forraltbor-receptek a világ minden tájáról](https://kep.index.hu/1/0/3040/30408/304085/30408581_2334677_abdfc6dfb6c73576ea7d4e0490ac3acb_wm.jpg)
Mutatjuk, hogyan készítik az olaszok, a franciák és a svédek.
Tovább olvasom