A vegán karácsony sem lehetetlen ezzel a finom, ünnepi tortával

Ha pedig a süti nem lenne elég, tálald egy kevés növényi tejszínnel és egy kis rummal elkevert meggylekvárral. Ha tortaként tálalnád, dupla adagban készítsd el és jó sok, kókusztejszínnel elkevert baracklekvárral töltsd meg.

Konyakos gesztenyével a tetején is finom.
Konyakos gesztenyével a tetején is finom.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 12 deka liszt
  • 12 deka mandula durvára törve
  • 1 csapott evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 mokkáskanál
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1.5 deci mandulatej
  • 3 cl amaretto
  • 10 g sütőpor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 8 deka cukor
  • 1 darab alma lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a száraz hozzávalókat, majd sorban add a keverékhez az összes szükséges alapanyagot. Ha ezzel megvagy, töltsd szilikonformába és 200 fokon 30 perc alatt süsd készre. Baracklekvárral, pirított mandulával és tejszínnel a tetején a legfinomabb. 

kapcsolódó A legjobb forraltbor-receptek a világ minden tájáról
A legjobb forraltbor-receptek a világ minden tájáról

Mutatjuk, hogyan készítik az olaszok, a franciák és a svédek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

2021. január7., 06:04

Kipróbálnál néhány igazán finom vegán fogást? Töltsd meg füstös csicseriborsó-raguval az édesburgonyákat!

Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.

2021. február10., 06:04

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

2021. szeptember17., 12:52

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Legyen a desszerted egészségesebb: almás-fahéjas zabsütik

A csokitortával nekünk személyesen semmi gondunk, de ha háziorvosbarát desszertben gondolkodsz, ez a jó kis almás-fahéjas finomság lesz a kedvenced! Édesítővel és mézzel is készítheted, de akár barna cukorral is, ami izgalmas karamellás aromákat ad hozzá.

2021. március13., 10:04

Mustra