Ez a mandulás-parmezános sajtkrém zöldségek és kekszfalatok mellé is jól illik

Izgalmas vendégváró, ami egy pirítós mellett szuper reggelire is. Már csak néhány zöldségfalat és egy karamellás tej kell a tökéletes napindításhoz.

Tálaláskor elfér még egy kevés méz a krémsajtos házi kekszek tetején.
Tálaláskor elfér még egy kevés méz a krémsajtos házi kekszek tetején.Fotó: Pinkybird

Hozzávalók:

  • 30 deka natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 mokkáskanál méz
  • 7 deka pirított mandula apróra törve
  • 3 evőkanál frissen reszelt parmezán
  • ízlés szerint mandulaszeletek vagy zöldfűszerek a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A szobahőmérsékletre melegedett krémsajtot sorban dolgozd el az összes hozzávalóval, és már tálalhatod is. Fogyasztás előtt egy órával érdemes kievenned a hűtőből a tökéletes aromákért. Diós-kéksajtos változatban is finom, azt friss almaszeletekkel érdemes tálalnod. 

Cicabiztos karácsonyfa: lehetetlen küldetés?
Cicabiztos karácsonyfa: lehetetlen küldetés?

Íme pár kreatív és/vagy hasznos megoldás, hogy eggyel kevesebb dolog miatt kelljen aggódni az ünnepek alatt.

Tovább »

Még több recept

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

január23., 06:04

Indiai melegszendvics – egy kanál hideg joghurttal a tetején a legfinomabb

Jó fűszeresen és csípősen lesz a legjobb ez a különleges melegszendvics, amihez nem kell sokat főznöd, csak egy gyors indiai ragut összedobni és néhány percet adni neki a sütőben. Vega változatban hús helyett főtt lencsével készítsd.

január24., 06:04

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.