A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

Egy kis mézes pekándó sem árt neki.
Egy kis mézes pekándó sem árt neki.Fotó: Vasil Dimitrov

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 deka szeletelhető kecskesajt
  • ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
  • 1 nagy bögre vörös áfonya (vagy más bogyós gyümölcsök)
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 cl rum
  • 1 csapott evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot szeleteld fel és egy kevés olívaolajjal megkent grillrácson vagy serpenyőben pirítsd barnára. Ízesítsd sóval és rózsaborssal. A vajban forrald össze a gyümölcsöket a rummal, ízesítsd cukorral, és ha langyosra hűlt, tálald a sajtszeletek mellett. Édesköményleveleken, pirított, mézes pekándióval érdemes tálalnod. 

5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra
5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra

Különleges levesek, főételek és desszertek egyszerűen és gyorsan.

Tovább »

Még több recept

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Grépfrútos-pisztáciás reggeli saláta – egy kanál mézzel és sópehellyel lesz igazán különleges

Akár egy reggeli bruch része is lehet ez az elegáns reggeli saláta, ami tökéletes hétvégére, amikor egy kicsit több időd van összedobni reggelire valami igazán különlegeset.

január16., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.