Ez a görög karácsonyi sütemény klasszul feldobja az ünnepi menüsort

Amikor a vendégek bejglire számítanak, lepd meg őket egy adag kourabiedesszel, vagy csak készítsd el egy téli hétvégén a családnak a görög hógolyókat.

Klassz karácsonyi vendégváró.
Klassz karácsonyi vendégváró.Lana_M

Hozzávalók

  • 6 deka vaj
  • 10 deka porcukor (és még egy fél bögre a tetejére)
  • 12.5 deka liszt
  • 2 g szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál
  • 30 deka pirított mandula
  • 2 cl rum
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a vajat a cukorral és rummal, majd mehet hozzá a só, a szegfűszeg és a liszt. A mandula felét törd apróra és add a tésztához. Ha teheted, pihentesd 2 órán át, majd készíts kis gömböket belőle, és nyomj mindegyik közepébe egy mandulát. Előmelegített sütőben negyedóra alatt süsd készre, majd még melegen forgasd (vaníliás) porcukorba. 

10 karácsonyi sütemény, ha a bejgli mellé kéne még valami 10 karácsonyi sütemény, ha a bejgli mellé kéne még valami

Egyszerűbbeket választottunk, hogy legalább ezzel ne legyen sok a dolog.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Csak egy gyors linzertészta kell ehhez a habcsókos sütihez

Dobj össze néhány kerek kekszet, kend meg kedvenc lekvároddal vagy téli fűszeres sajtkrémmel és helyezz mindegyik tetejére egy-egy habcsókot. Még a szilveszteri éjfélváráshoz is remek nass lesz belőle, ami nem mellesleg megmenti az ünnepek sokadik napján már kissé unalmas habcsókmaradékokat is.

2020. december23., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek