Idén a tojáslikőrt mézeskalácsfűszerekkel dobd fel!

Naná, hogy nem telhet el a december néhány adag tojáslikőr elpusztítása nélkül. Előbb kell egy teszt a tökéletes receptért, aztán egy próbaüzem, utána még egy, hogy biztosra menjünk, aztán jönnek az ünnepek, amiken kötelező. Ha a megszokott változatot idén feldobnád, egy kis kanál mézeskalácsfűszer-keverékkel ízesítsd!

Egy kis édeset, valaki?
Egy kis édeset, valaki?Fotó: Rimma_Bondarenko

Hozzávalók:

  • 5 deci zsíros tej
  • 1 evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 0.5 darab bionarancs héja
  • 2.5 deci habtejszín
  • 5 darab tojássárgája
  • 2.5 deci fehér rum
  • 15 deka porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Forrald fel a tejet és a tejszínt, közben a tojásokat keverd el a cukorral. Lassan adagolva öntsd hozzá a forró tejet, sorban keverd el a többi alapanyaggal. Töltsd steril üvegbe, és ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Felrázva, ha lehet, még aznap vagy másnap fogyasszátok el. 

A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!
A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!

Kiválogattuk neked a legjobb édességeket!

Tovább »

Még több recept

Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

november26., 06:16

A mézes-füstös lazac mellé már csak egy friss salátát kell összedobnod

Akár egy csilis-parmezános házi, gyúrt tészta is klasszul illik hozzá, de egy narancsos salátával sem tévedhetsz.

november29., 06:04

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

Ne csak a fára jusson a habcsókból – készíts belőle ünnepi pohárdesszertet!

A ropogós habcsók mellett a puha, savanykás gyümölcsök és a tejszín tökéletes végeredményt szül. Nálunk a bogyós gyümölcsök mellé mindig kerül egy kevés rózsabors és fekete bors is, most sem történt másként.

november28., 06:04

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.