Ezt a mézeskalács-sajttortát a tél minden napján falnánk

Talán csak egy kis narancsos-narancslikőrös tejszínhab teheti még tökéletesebbé ezt a desszertet, ami ünnepi édességként is tökéletes, ha idén nem a hagyományosakban gondolkodsz.

Pekándióval, tejszínnel és karamellel érdemes díszítened.
Pekándióval, tejszínnel és karamellel érdemes díszítened.Fotó: njgphoto

Hozzávalók:

  • 17 deka mézes keksz
  • 0.5 bögre pekándió
  • 1 bögre cukor
  • 4 ek. vaj felolvasztva
  • 3 nagyobb doboz natúr krémsajt
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 1 nagy evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 deci tejszín
  • 2 darab tojás
  • 1 nagy evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 csapott teáskanál
  • 4 evőkanál karamellszirup
Recept idők

Elkészítés:

Törj aprítógépben össze 1 nagy evőkanál cukrot, a kekszet és a pekándiót, majd add hozzá a vajat. Nyomkodd egy kisebb formába, és süsd 10 percen át az alapot.  

A többi hozzávalót egy robotgéppel alaposan dolgozd el egymással, majd öntsd a tésztára, és vízfürdőben süsd készre közepes lángon 40 perc alatt. Hagyd a formában kihűlni. Felszeletelve, karamellel díszítve érdemes tálalnod. 

A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!
A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!

Kiválogattuk neked a legjobb édességeket!

Tovább »

Még több recept

Ne csak a fára jusson a habcsókból – készíts belőle ünnepi pohárdesszertet!

A ropogós habcsók mellett a puha, savanykás gyümölcsök és a tejszín tökéletes végeredményt szül. Nálunk a bogyós gyümölcsök mellé mindig kerül egy kevés rózsabors és fekete bors is, most sem történt másként.

november28., 06:04

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Tőkehal és salsa rossa – egészséges főételtipp az ünnepekre

Ha egy kis fahéj kerül a salsába, ennek a könnyű, nyári fogásnak izgalmas téli hangulata lesz. Ha a legtökéletesebb köretet keresed mellé, készítsd el csilis-parmezános édesburgonya-hasábokkal.

november29., 06:04

A csokis pohárkrém még izgalmasabb lesz naranccsal és karamellás pop-cornnal

Ha te is imádsz egy-egy izgalmas lapot előhúzni akár ünnepekkor is, próbáld ki ezt a pop-cornos pohárkrémet. Nem lesz nehéz összedobni, egyedül arra érdemes figyelned, hogy a pattogatott kukorica frissen és melegen kerüljön a hideg, csokis krém tetejére.

november29., 06:04

Jönnek az ünnepek, ne hagyd ki a stollent

Mindig jólesik egy-egy szelet a németek püspökkenyeréből, ami jó sokáig eláll, klasszul fagyasztható, és a kimaradt reggeli után szuper tízórai lesz belőle egy szelet. Ha az ünnepek sokadik napján nincs kedved más desszertet tálalni, egy adag tejszínnel és őszibarackszeletekkel akkor is megmenti az ebédet.

november28., 06:04

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.