Ezt a mézeskalács-sajttortát a tél minden napján falnánk

Talán csak egy kis narancsos-narancslikőrös tejszínhab teheti még tökéletesebbé ezt a desszertet, ami ünnepi édességként is tökéletes, ha idén nem a hagyományosakban gondolkodsz.

Pekándióval, tejszínnel és karamellel érdemes díszítened.
Pekándióval, tejszínnel és karamellel érdemes díszítened.njgphoto

Hozzávalók:

  • 17 deka mézes keksz
  • 0.5 bögre pekándió
  • 1 bögre cukor
  • 4 ek. vaj felolvasztva
  • 3 nagyobb doboz natúr krémsajt
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 1 nagy evőkanál mézeskalácsfűszer-keverék
  • 1 deci tejszín
  • 2 darab tojás
  • 1 nagy evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 csapott teáskanál
  • 4 evőkanál karamellszirup
Recept idők

Elkészítés:

Törj aprítógépben össze 1 nagy evőkanál cukrot, a kekszet és a pekándiót, majd add hozzá a vajat. Nyomkodd egy kisebb formába, és süsd 10 percen át az alapot.  

A többi hozzávalót egy robotgéppel alaposan dolgozd el egymással, majd öntsd a tésztára, és vízfürdőben süsd készre közepes lángon 40 perc alatt. Hagyd a formában kihűlni. Felszeletelve, karamellel díszítve érdemes tálalnod. 

kapcsolódó A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!
A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!

Kiválogattuk neked a legjobb édességeket!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: magyaros, babos ragu kolbásszal és csicseriborsóval

A bedobálós fogások egyik legfinomabbika ez a gyors, babos ragu, ami akkor sem lesz rosszabb, ha néhány, előre lepirított csirkefalat is sül a zöldségek mellett. Ha a karácsonyi traktát néhány zöldséges fogással vezetnéd fel a szervezetednek, az ehhez hasonlókat válaszd: remekül eltelít, és nagyon finom húsmentes verzióban is.

október27., 10:24

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

október26., 10:24

Mustra