Egy menő meglepetés sajtimádóknak: fűszeres kecskesajt üvegben

Nem csak a kecskesajt alkalmas arra, hogy a finom fűszerek között érjen egy ideig, hanem több másik fajta is, leginkább azok, amik nem morzsálódnak, vagyis nem fognak szétesni az üvegben.

Extra az egészben, hogy a sajtok után marad egy zamatos fűszerolaj, amit salátákra is elhasználhat az ember. Ezeket a szuper ízekkel tuningolt sajtokat nem érdemes a fondübe dobni, legjobb, ha néhány szelet almával és pirítóssal fogynak el, hogy semmi ne nyomja el a fűszeres aromákat.

Készítsd mindenkinek a kedvenc sajtjával és fűszereivel.
Készítsd mindenkinek a kedvenc sajtjával és fűszereivel.Fotó: victoriya89

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 10 deka kecskesajt
  • 2 deci olívaolaj (vagy amennyitől megtelik az üveged)
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor, oregánó, csilipehely, rózsabors (fűszerenként)
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Nálunk kecskesajt, nálad lehet camembert, juhsajt, gomolya és kéksajt, de akár mozzarella is.

Nálunk fokhagyma, oregánó, csilipehely, rózsabors és aszalt paradicsom lesz a kísérője, nálad lehet lilahagyma, borókabogyó, fekete bors, mustármag, zsálya, pesto, citrushéj és méz, vagy a megajándékozott bármelyik kedvenc fűszere.

A recept egyszerű: tedd a sajtot az üveg aljára, majd mehetnek bele a fűszerek, a paradicsom, és öntsd fel az olajjal. Szuper lesz egy-egy olyan napon, amikor semmi kedve nincs az embernek főzni. Elég egy pár szelet pirítós és néhány falat friss zöldség, és tökéletes egyszerű vacsora lesz belőle. 

A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz
A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz

Fóliában tartod? Hidegen fogyasztod? És még a kérgét is kidobod? Nem tudod, mit hagysz ki!

Tovább »

Még több recept

Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

szeptember24., 06:04

Borsos-csilis forralt bor málnasziruppal – így még biztosan nem kóstolták a vendégeid!

Egy kis málnaszörp, fekete bors, egy kevés Cayenne-csili, és máris még finomabb lett az, amit ezek nélkül is szerettünk.

2019. december19., 09:20

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Rajtad nem fog ki a vegán karácsony – puha fahéjas csigák, narancsos cukormázzal

A vegánok nem csak répát esznek uborkával – ennek az életmódnak is megvannak a maga bűnös élvezetei. Már aki szerint bűnös, szerintünk inkább csak nagyon-nagyon finom.

2019. december18., 09:24

Szuper gyors édesség süti helyett – 3 összetevős mini mogyorókrémfalatok

Gyors és menő desszert a sok karácsonyi süti után, helyett vagy mellett, aminek a készítését a legtapasztalatlanabb segítőkre is rábízhatod.

2019. december18., 10:40

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.