Extra az egészben, hogy a sajtok után marad egy zamatos fűszerolaj, amit salátákra is elhasználhat az ember. Ezeket a szuper ízekkel tuningolt sajtokat nem érdemes a fondübe dobni, legjobb, ha néhány szelet almával és pirítóssal fogynak el, hogy semmi ne nyomja el a fűszeres aromákat.
Hozzávalók 1 adaghoz
- 10 deka kecskesajt
- 2 deci olívaolaj (vagy amennyitől megtelik az üveged)
- 1 mokkáskanál fokhagymapor, oregánó, csilipehely, rózsabors (fűszerenként)
- 1 kisebb csésze aszalt paradicsom
Elkészítés:
Nálunk kecskesajt, nálad lehet camembert, juhsajt, gomolya és kéksajt, de akár mozzarella is.
Nálunk fokhagyma, oregánó, csilipehely, rózsabors és aszalt paradicsom lesz a kísérője, nálad lehet lilahagyma, borókabogyó, fekete bors, mustármag, zsálya, pesto, citrushéj és méz, vagy a megajándékozott bármelyik kedvenc fűszere.
A recept egyszerű: tedd a sajtot az üveg aljára, majd mehetnek bele a fűszerek, a paradicsom, és öntsd fel az olajjal. Szuper lesz egy-egy olyan napon, amikor semmi kedve nincs az embernek főzni. Elég egy pár szelet pirítós és néhány falat friss zöldség, és tökéletes egyszerű vacsora lesz belőle.
Fóliában tartod? Hidegen fogyasztod? És még a kérgét is kidobod? Nem tudod, mit hagysz ki!
Tovább olvasom