Egy menő meglepetés sajtimádóknak: fűszeres kecskesajt üvegben

Nem csak a kecskesajt alkalmas arra, hogy a finom fűszerek között érjen egy ideig, hanem több másik fajta is, leginkább azok, amik nem morzsálódnak, vagyis nem fognak szétesni az üvegben.

Extra az egészben, hogy a sajtok után marad egy zamatos fűszerolaj, amit salátákra is elhasználhat az ember. Ezeket a szuper ízekkel tuningolt sajtokat nem érdemes a fondübe dobni, legjobb, ha néhány szelet almával és pirítóssal fogynak el, hogy semmi ne nyomja el a fűszeres aromákat.

Készítsd mindenkinek a kedvenc sajtjával és fűszereivel.
Készítsd mindenkinek a kedvenc sajtjával és fűszereivel.victoriya89

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 10 deka kecskesajt
  • 2 deci olívaolaj (vagy amennyitől megtelik az üveged)
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor, oregánó, csilipehely, rózsabors (fűszerenként)
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Nálunk kecskesajt, nálad lehet camembert, juhsajt, gomolya és kéksajt, de akár mozzarella is.

Nálunk fokhagyma, oregánó, csilipehely, rózsabors és aszalt paradicsom lesz a kísérője, nálad lehet lilahagyma, borókabogyó, fekete bors, mustármag, zsálya, pesto, citrushéj és méz, vagy a megajándékozott bármelyik kedvenc fűszere.

A recept egyszerű: tedd a sajtot az üveg aljára, majd mehetnek bele a fűszerek, a paradicsom, és öntsd fel az olajjal. Szuper lesz egy-egy olyan napon, amikor semmi kedve nincs az embernek főzni. Elég egy pár szelet pirítós és néhány falat friss zöldség, és tökéletes egyszerű vacsora lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek