Férfiak fáradtságra hivatkoznak, ha paráznak a csődtől

Ha a magyar férfi nem akar szeretkezni, leggyakrabban fáradtságra, fejfájásra, stresszre hivatkozik. De hogy miért nincs kedve a szexhez, nem mindig derül ki. Egy hazai felmérés szerint a háttérben sokszor az áll, hogy félnek a kudarctól.

A Randivonal társkereső portál 1000 regisztrált tag bevonásával végzett kutatást a magyar férfiak szexuális elégedettségéről – tehát a felmérés nem tekinthető reprezentatívnak. A kérdések arra vonatkoztak, hogy a fériak mennyire elégedettek önmagukkal, fordultak-e már elő problémák az ágyban, és meg tudták-e ezt beszélni a partnerükkel.

A kérdőívet kitöltő 30 és 50 év közötti férfiak 25 százaléka azt vallotta, hetente akár 4-szer vagy többször is szeretkezik, ha párkapcsolatban él. A válaszadók 41 százaléka egy héten 2-3 alkalommal bújik össze partnerével, míg 17-17 százalék csak egyszer, vagy még ritkábban. Arra a kérdésre azonban, hogy hány alakalommal szeretkeznének, ha rajtuk múlna, már 64 százalékuk azt felelte, több mint heti 4-szer. A férfiak 32 százaléka beérné heti 2-3 alkalommal is, míg 4 százalékuk heti eggyel, vagy akár kevesebbel is.

A kérdések közt szerepelt az is, hogy ha a magyar férfi nem akar szeretkezni a partnerével, milyen kibúvót keres. A leggyakrabban fáradtságra, fejfájásra, stresszre hivatkoznak, ha inkább az alvást, vagy éppen a kezdődő meccset választanák a szeretkezés helyett.

A kutatásból az is kiderült, prózaibb ok miatt is előfordulhat, hogy a férfiak elutasítják párjuk közeledését: a kudarctól való félelem. Az eredmények ugyanis azt mutatják, minden ötödik férfinál előfordult már merevedési zavar. Mégis, a párok mintegy harmada egyáltalán nem beszél az ágyban felmerülő problémákról, mert még saját maguknak és párjuknak is szégyellik bevallani, ha valami nem működik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek