Férfiak fáradtságra hivatkoznak, ha paráznak a csődtől

Ha a magyar férfi nem akar szeretkezni, leggyakrabban fáradtságra, fejfájásra, stresszre hivatkozik. De hogy miért nincs kedve a szexhez, nem mindig derül ki. Egy hazai felmérés szerint a háttérben sokszor az áll, hogy félnek a kudarctól.

A Randivonal társkereső portál 1000 regisztrált tag bevonásával végzett kutatást a magyar férfiak szexuális elégedettségéről – tehát a felmérés nem tekinthető reprezentatívnak. A kérdések arra vonatkoztak, hogy a fériak mennyire elégedettek önmagukkal, fordultak-e már elő problémák az ágyban, és meg tudták-e ezt beszélni a partnerükkel.

A kérdőívet kitöltő 30 és 50 év közötti férfiak 25 százaléka azt vallotta, hetente akár 4-szer vagy többször is szeretkezik, ha párkapcsolatban él. A válaszadók 41 százaléka egy héten 2-3 alkalommal bújik össze partnerével, míg 17-17 százalék csak egyszer, vagy még ritkábban. Arra a kérdésre azonban, hogy hány alakalommal szeretkeznének, ha rajtuk múlna, már 64 százalékuk azt felelte, több mint heti 4-szer. A férfiak 32 százaléka beérné heti 2-3 alkalommal is, míg 4 százalékuk heti eggyel, vagy akár kevesebbel is.

A kérdések közt szerepelt az is, hogy ha a magyar férfi nem akar szeretkezni a partnerével, milyen kibúvót keres. A leggyakrabban fáradtságra, fejfájásra, stresszre hivatkoznak, ha inkább az alvást, vagy éppen a kezdődő meccset választanák a szeretkezés helyett.

A kutatásból az is kiderült, prózaibb ok miatt is előfordulhat, hogy a férfiak elutasítják párjuk közeledését: a kudarctól való félelem. Az eredmények ugyanis azt mutatják, minden ötödik férfinál előfordult már merevedési zavar. Mégis, a párok mintegy harmada egyáltalán nem beszél az ágyban felmerülő problémákról, mert még saját maguknak és párjuknak is szégyellik bevallani, ha valami nem működik.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.