A szex regenerálja az agyat

A szex jótékony hatását senkinek nem kell bemutatni, de hogy mégis újra aláhúzzuk a tényt, megosztunk egy újabb kutatási eredményt: a szex regenerálja az agysejteket.

A legszebb kutatási területek közé tartozik az agy működésének vizsgálata, ezen belül is az, hogy szex, szerelem és izgalom hatására milyen működési mechanizmusok lépnek életbe. Az egyik ilyen kutatási eredmény például azt igazolja, hogy szex hatására az agy regenerálódik.

A hippokampusz az előagynak az a része, amely fontos szerepet kap az információk memorizálásában, az érzelmek irányításában, és míg a depresszió és poszttraumás stressz-zavar esetén összemegy, addig a szex növeli és regenerálja – olvasható a fearlesspress oldalán. Az agykutatás területén ez komoly előrelépést jelent, hiszen az utódnemzésen és a testi örömökön túl a szex ezen hatásai a stressz hatékony kezelésében is komoly szerepet kap, ráadásul nemcsak a szex agyra gyakorolt jótékony hatásáról van szó, de fordítva is igaz a képlet, az agyszerkezet sokat elárulhat az ember szexuális zavarairól.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek