Mutasd a hajad, megmondom hogy vagy!

A haj mindig is a női szépség szimbóluma volt. De ez nem csak hiúsági kérdés. Hajunk a lelki és a fizikai állapotunkról is árulkodik. Stressz, hormonális változás, esetleg betegség hatására azonnal megváltozik. Nem véletlen, hogy fodrászunk már akkor látja milyen állapotban vagyunk, amikor még meg se szólaltunk.

21

A haj az életerő és a szabadság szimbóluma. A bibliai történet szerint Sámson ereje is hajában volt. Bár a hajápolást a kor higiéniai szokásaihoz igazodva nem mindig tartották fontosnak, ha más nem, hatalmas, látványos parókákat hordtak a férfiak is. A legendás szépségű császárné, Sisi pedig különösen ügyelt legendás hajkoronájára, amelynek ápolása hosszú és bonyolult procedúrát jelentett.

Az alapok

A hajápolásnak számos alapszabálya van, amit érdemes betartanunk. Hajmosás előtt alaposan fésüljük ki a hajunkat, ne használjunk túl sok sampont vagy túl forró vizet. Az sem baj, ha a sampont felhígítjuk egy pohár langyos vízben. Vizes hajunkat közepesen meleg levegőt fújó hajszárítóval szárítsuk meg.

33

Amennyiben az átlagosnál nagyobb mennyiségű hajszálunk hullik ki egy nap, mindenképpen forduljunk szakorvoshoz, hogy kizárjuk a komolyabb betegségek kockázatát. Nem kell azonban megijednünk, hiszen rengeteg könnyen orvosolható, ártalmatlan ok is állhat a háttérben. Lehet szó egyszerű fizikai kimerülésről, huzamosabb időn keresztül tartó stressztől vagy vitaminhiányról.

Nőjjön, nőjjön

A haj a bensőnk tükre. Ha valami nincs rendben a testünkben vagy a lelkünkben, azonnal jelezni fogja. Ha a hajunkról van szó, nem lehet figyelmen kívül hagyni a megfelelő mennyiségű víz fogyasztását sem. Az ajánlott vízmennyiség függ a súlyunktól és az életkorunktól is, de egy felnőtt embernek áltagosan 2 liter vízre van szüksége naponta. Legjobb, ha ezt ásványvíz vagy csapvíz formájában vesszük magunkhoz. Ne feledkezzünk meg arról sem, ha kávét fogyasztunk, az megköti a vizet, így ebben az esetben még nagyobb mennyiségre lesz szükségünk az egészséges életmód fenntartásához.

65-1

A vízbevitel mellett nagyon fontos az egészséges, változatos táplálkozás is. A különböző turmixok például remek reggeliként szolgálhatnak, emellett számos olyan gyümölcsből és zöldségből is elkészíthetjük őket, amelyek a hajunknak is jót tesznek. Az alma, a sárgarépa, a brokkoli és a sütőtök is hozzájárul az egészséges, szép hajkoronához.

Mit tehetünk még a hajunkért?

Persze előfordulhat, hogy olyan mennyiségű vitaminra és ásványi anyagra van szükségünk, amelyet pusztán csak az étkezéssel nem tudunk pótolni. Mindenképpen ajánlott jó minőségű, speciálisan a haj igényeire kifejlesztett táplálékkiegészítőt választani. Ilyen a Bloom Hair, amely tartalmazza azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat, amelyek elengedhetetlenek az egészséges haj számára.

A készítmény a nagy klasszikusok (biotin, cink, szelén, kalcium) mellett kollagént is tartalmaz, mivel a legújabb kutatások szerint kiemelkedő szerepe van mind a haj növekedésében, mind állagának javításában, mivel a fejbőrt táplálva nyújt segítséget a hajhagymáknak. Ráadásul a Bloom Hair gumicukor formában is kapható, amely azok számára is megoldást nyújt, akik szívesebben rágcsálnak egy kellemes ízű gumiegyszarvút a kapszula lenyelése helyett.

58-1

Sok kismamát érint a várandósság vagy a szoptatás alatti hajhullás. A Bloom Hair terhesvitamin kifejezetten az ő igényeikre szabva lett kialakítva. Biztonsággal szedhető mind a terhesség, mind a szoptatás ideje alatt, segít megállítani a hajhullást, felgyorsítja a növekedést, fényessé teszi a hajat.

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek