Hygge – Fényre éhező otthonok

A skandináv országok a legboldogabbak az ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának (SDSN) megbízásából a világ 156 országának boldogsági szintjéről készített 2018-as világjelentés (WHR) szerint. A toplista 3. helyén Dánia mosolyog, így méltán lett az utóbbi időszakban trendi a Hygge. A lélek otthonossága, a meghittség művészete.

A dán Hygge életforma kulturális örökség, egészen a XVIII. századik nyúlik vissza. Mi a titka a boldogságnak? Csupa egyszerű dolog. A Hygge tulajdonképpen az intimitás megteremtésének művészeti formája. Egy különleges életérzés megteremtése, amikor a szeretteinkkel együtt töltött időt melegséggel és meghittséggel töltjük meg, de ha egyedül vagyunk, akkor is tökéletes érzékeink megnyugtatása.

Nem is vesszük észre talán, de tulajdonképpen fényre éhezünk. Fényre, melegségre, meghittségre. A Hygge életforma megtanít arra, hogyan tudjuk a természetes fényt beengedni életünkbe, hogyan tudjuk szétárasztani otthonainkat a téli, szürke napokon is melegséggel.

A VELUX vállalat Dániában és a világ minden részén az otthonteremtés egyik legnagyobb szakértője, szakembereik minden nap azon dolgoznak, hogy élhető, egészséges és napfényes otthonokat hozzanak létre számtalan módon inspirálva a tetőtér egyre nagyobb számú rajongói közösségét a dán életérzéssel összhangban.

Ebben a cikkben összeállítottunk egypár tippet, hogyan tudod otthonodat melegebbé, igazán hangulatossá tenni, a Hygge életstílusnak megfelelően.

Alakíts ki egy „kényelem sarkot” vagy „kényelem szobát” otthonodban!

Neked is szükséged van egy olyan helyre a lakásban, ahová kényelmesen bekuckózol egy kedvenc könyvvel, ahol lecsillapítod az elmédet és kikapcsolsz. Az is lehet, hogy van egy tér a házban, amit átalakíthatsz egy ilyen különleges szobává. Sok házban nincs kihasználva a tetőtéri rész, érdemes ezt is átgondolni a lehetőségek között. A dán tervezők kifejezetten szeretik a tetőteret, hiszen így további csodálatos, természetes fénnyel teli helyiségeket álmodhatnak meg, lehetőséget adva a maximális térkihasználásra. A kényelmen kívül a tetőtérben a tetőablakokon keresztül beérkező több természetes fény hozzájárul a jobb minőségű alváshoz és szembeszáll az elhízással és a depresszióval is. További tippeket itt találsz: TIPPEK

Engedd be a természetes fényt otthonodba!

Töltsd fel otthonod kellemes fénnyel! A Hygge a természetes és meleg fényeket részesíti előnyben.

Ha tetőtérben laksz, sokkal több természetes fénnyel töltődik fel az otthonod, a VELUX tetőtéri ablakok különleges hajlászöge és beépítési lehetőségei miatt. Bár sokan nem is gondolnátok erre, de a tetőtéri ablakokon keresztül kétszer több fény jut be a lakótérbe, egy homlokzati ablakhoz képest. Nézd meg a különbséget!

Értékeld az életedben a legegyszerűbb dolgokat is!

Légy hálás, amiért otthon egy meleg szoba vár, hogy édes álomra hajthatod a fejed vasárnap délután, vagy, hogy megihatod kedvenc kávédat reggel ébredés után, amikor még csendesen kel fel a nap.

Öltöztesd fel otthonod meleg, puha textilekkel!

Lakásunk melegségét, otthonosságát egyszerűen emelhetjük szép, minőségi textilekkel, vagy egy nagyon puha, belebújós takaróval.

Teremts tökéletes klímát és pihentető félhomályt a nap bármelyik szakaszában!

A megfelelő beltéri levegő a jó közérzet egyik legfontosabb eleme. Szellőztess rendszeresen! A mai modern technológia akár azt is lehetővé teszi, hogy lakásunkban a szellőzés önműködő legyen. A VELUX ACTIVE beltéri klíma szabályozó egyedülálló lehetőség. Érzékelői folyamatosan figyelik a hőmérsékletet, a CO2-szintet és a páratartalmat, és ezeknek megfelelően működtetik motorizált VELUX tetőtéri ablakaidat, árnyékolóidat és redőnyeidet, hogy otthon lenni pihentető és egészséges legyen. Nézd meg ITT!

Oszd meg másokkal is!
Mustra