Induljon a tanulás a legkisebbeknek is

Tudtad, hogy mennyi mindent taníthatsz meg gyermekednek még az óvoda előtt? Most megmutatjuk Neked, hogyan érdemes elkezdeni a szeptembert!

A szeptember az óvoda- és iskolakezdés időszaka. Ilyenkor a legkisebb gyermekektől kezdve, a nagyobbakon át, egészen a felnőttekig mindenki érzi, hogy új időszak veszi kezdetét; nemcsak a falevelek sárgulnak be és a nappalok lesznek rövidebbek, hanem a tanulás, a fejlődés ciklusa érkezik meg ilyenkor.

A szeptember a felnőtteknek is egy újrakezdési periódus, hiszen kiskorunktól kezdve így szocializálódtunk, ilyenkor kezdődött mindig az óvoda, az iskola és a gimi is. A nyár végeztével mindannyian visszatérünk a „régi kerékvágásba”, és nekilátunk a dolgos hétköznapoknak. A legkisebb csöppségek lehet, hogy még otthon maradnak, ám ettől függetlenül nekik is sokat kell tanulniuk, sőt az egész, őket körülvevő világot meg kell ismerniük. Nagyon nagy szerepe van minden édesanyának abban, hogy az óvoda előtti időszakban elegendő tudást adjon át gyermekének, főleg mivel ilyenkor még más referenciacsoportok nem befolyásolják őket. Mindemellett a mozgásfejlődés szempontjából is kiemelten fontos az 1-3 éves kor, mivel ekkor alakulnak ki a nagy- és finommotorikus készségek, amelyek befolyásolják gyermekeink mentális készségeinek fejlődését is. Érdemes előre végiggondolnunk, hogy mit és hogyan szeretnénk nekik tanítani, például óvoda előtt többek között már megismerkedhetjük őket a számok, a színek, a formák világával. Fontos, hogy a játékok egyszerre szórakoztassák, lekössék és fejlesszék is a kicsiket, mivel ezeken keresztül ismerik meg a világot. A LEGO DUPLO termékcsalád kifejezetten az óvodás és bölcsődés gyermekeknek készült, ezért a tervezők úgy fejlesztik a játékokat, hogy az előbb felsorolt kritériumoknak mind megfeleljenek. Például a LEGO DUPLO termékcsalád Iskolabusz készlete tökéletes szerepjáték lehetőséget ad, mivel az picik eljátszhatják a nagyobb gyermekek mindennapjait, a két figura segítségével pedig beszédkészségüket is fejleszthetik.

A játék során rengeteg dologgal ismertethetjük meg őket, így a közlekedésről, a menetrendről, a jelzőlámpákról is mesélhetünk nekik, míg ők kreativitásukat megcsillogtatva felépítik ezt a kis világot. Az együtt töltött idő alatt segítsünk nekik, amikor szükséges javítsuk mozdulataikat, ezzel támogatjuk őket abban, hogy mozgásfejlődésük dinamikus legyen. A hagyományosnál kétszer nagyobb LEGO DUPLO kockák kifejezetten az apró kezeknek készültek; sokkal könnyebb őket megfogni, egymáshoz illeszteni és biztonságosak is, így garantált sikerélményt biztosítanak a kis építőmesterek számára, akik határtalan fantáziaviláguknak köszönhetően az adott készleteket akár többféle módon is felépíthetik. Ráadásul az építőelemek tengernyi élénk színben pompáznak, ennek köszönhetően a kicsik gyorsan megismerkedhetnek a színekkel.

A kommunikáció és a játék elengedhetetlenül fontos gyermekeink életében, hiszen fejlődésük motorját adják, illetve ezen keresztül ismerik meg az őket övező világot, tanulják meg kifejezni magukat és sajátítják el szerepköreiket is.

Sok nagyszerű kreatív játéktipp található a www.DUPLOvilag.hu weboldalon.

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek