Hiszti vagy magnéziumhiány?

Gyakran kimerült, ingerlékeny? Túl érzékenyen reagál a nehéz helyzetekre? Ráadásul még az izomgörcsök sem kímélik mostanában? Nem biztos, hogy Önnel van a gond, lehet, hogy csupán magnéziumhiánya van.

Nőként mindig van mire fognunk a hisztit. Épp a nehéz napok előtt állunk, megvisel minket a ránk osztott számos szerepkör, vagy épp csak megengedhetjük magunknak, hiszen nők vagyunk. Ugyan sokszor valóban csak arról van szó, hogy kissé fegyelmezetlenebbek vagyunk a kelleténél, azért nem árt odafigyelni. A hiszti ugyanis adódhat idegi kimerültségből is, ami egyéb tünetekkel párosulva a magnéziumhiány jele lehet.

Nem hiányzik?

A magnéziumhiány legtöbbször nőknél fordul elő. A fáradékonyság és ingerlékenység mellett gyakran izomgörcsökkel, levertséggel, koncentrációzavarral, fejfájással, szédüléssel vagy remegéssel járhat. Az érezhető tünetek mellett azonban nagyobb problémát jelentenek azok, amik kevésbé szembetűnőek. Felléphet például szívritmuszavar, de megnövekedhet a trombózis, illetve idősebb korban a csontritkulás és a cukorbetegség kockázata is.

Egy kis biológia

A magnézium egy ásványi anyag, amelya szervezet számára elengedhetetlen a normál működéshez, nélkülözhetetlen a legtöbb anyagcsere-folyamatban. Jelentős szerepe van a normál ideg- és izomműködésben, ill. számos komoly betegség megelőzésében, de nélkülözhetetlen az inzulintermeléshez, az antioxidáns enzimek előállításához, az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, valamint az egészséges DNS-hez és pajzsmirigyhormonokhoz is.

Pótolni kell!

A magnéziumot szervezetünk nem tudja előállítani, így magunknak kell gondoskodnunk a megfelelő pótlásáról. Ezt megtehetjük természetes úton (pl. hüvelyesek, olajos magvak, levélzöldségek, teljes kiőrlésű élelmiszerek stb. fogyasztásával), vagy különböző magnéziumtartalmú italok, táplálékkiegészítők és vitaminkészítmények segítségével. Az ajánlott napi magnéziumbevitel felnőttek számára 375 mg– ugyan ez egyénenként eltérő lehet nemtől, életkortól, fizikai aktivitástól stb. függően.

Fontos, hogy megfelelő mennyiségű magnéziumot juttassunk a szervezetünkbe, főleg, ha mozgalmas mindennapjaink vannak. Az időhiány sem lehet akadály! Ha nincs ideje kiválogatni a megfelelő élelmiszereket, fogyasszon hohes C PLUS gyümölcslevet Magnéziummal és B-vitaminokkal, melyből már egy pohár elfogyasztásával a szükséges napi magnézium mennyiség egyharmadát beviheti, ráadásul a B-vitaminok – főként a B6vitamin – segítik a magnézium felszívódását és sejtekbe épülését.

Pótolja megfelelő módon a magnéziumot a szervezetében, hogy a kimerültség és ingerültség ne nehezítse meg a mindennapjait!

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek