Ízfokozó - természetesen

Nehéz olyan kimutatást találni, amely elárulná, hogy pontosan mennyi tartósítószert, színezéket és ízfokozót viszünk be szervezetünkbe évente. Egy biztos: többet, mint amennyit szeretnénk.

Ezért is van az, hogy sokunknál – elsősorban a kisgyermekes családok körében - kialakult az a szokás, hogy az üzletben minden áru címkéjét megnézzük, olyat keresve, ami a lehető legkevesebb mesterséges anyagot tartalmaz.

Szerencsére ez a trend nem csak a fogyasztók, de az élelmiszergyártók körében is lassan kezd népszerűvé válni, mondhatnánk, hogy a tudatos vásárlók mellett megjelentek a tudatos gyártók is. Így mi szépen lassan az üzlet minden részlegében megtaláljuk azokat a márkákat, amelyekben megbízhatunk, és gondolkodás - értsd címketanulmányozás - nélkül betehetjük a kosárba. A gyorsan elkészíthető, fagyasztott élelmiszerekre is igaz ez. A haltermékeiről – elsősorban az Arany halrudakról – ismert FRoSTA (melynek egyre népszerűbbek a fagyasztott zöldségei és készételei is), néhány évvel ezelőtt elhatározta, hogy az egyetlen adalékanyag, amit alapanyagaihoz használ a jég lesz. Ma már a FRoSTA logóval ellátott termékek mindegyike 100% természetes alapanyagokból készül. Nem tartalmaznak se tartósítószert, se színezéket, se pedig ízfokozót.

Felmerülhet a kérdést: vajon az ízfokozókkal teli élelmiszerek között mennyire tűnik ízetlennek egy olyan fogás, amiben csak természetes alapanyagok vannak? Kompromisszumot kell hoznunk azért, hogy elkerüljük az adalékanyagokat? Ha valaki kóstolta már a FRoSTA termékeit tudja, hogy nem, sőt. A különbség minden bizonnyal érezhető, ez azonban inkább azt jelenti, hogy természetesebbnek érezzük az alapanyagok ízét. Így a kulináris élményekről akkor sem kell lemondanunk, ha gyorsan elkészíthető ételre van szükségünk. Ráadásul mindezt annak tudatában élvezhetjük, hogy amit eszünk az 100%-ig természetes.

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek