Kézenfogva a fogyatékos emberekért

A KézenFogva Alapítvány 1993 óta azon dolgozik, hogy a fogyatékos gyermekek a legjobb ellátásban részesülhessenek, és erről a többségi társadalom is kellőképpen informálódjon.

Az alapítvány fontosnak tartja felhívni a figyelmet a fogyatékos gyermekek és felnőttek speciális helyzetére és mindig az életkornak megfelelő ellátásra helyezik a hangsúlyt. Az alapítvány neve szimbolikus, a fogyatékos gyereket nevelő családok kezét nem engedik el: születéstől a munkába állásig végigkísérik a mindennapokat szakmai programjaikkal. Ezek között találhatók közvélemény-formáló programok, munkára felkészítő tréningek, szakember- és pedagógusképzés, érzékenyítő tréningek – a paletta igen széles annak érdekében, hogy ne csak a fogyatékos embereket, hanem az őket körülvevő környezetet is fejlesszék. Jogsegély szolgálatuk éves szinten több száz megkeresést kap különböző diszkriminációs ügyekben.

Amennyiben őket támogatja adója egy százalékával, úgy hozzájárul, hogy a fogyatékos embertársaink minden körülmény között a lehető legszakszerűbb segítséget kapják. Segítse munkájukat, hogy jól érezzük magunkat társadalmunkban, és mindenki felé egyformán tudjunk nyitni. A KézenFogva Alapítványról bővebb információt itt talál:

http://kezenfogva.hu/1-szazalek, https://www.facebook.com/kezenfogva

Nézze meg 1%-os videójukat is:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek