Fény a sötétben

A Telekom kezdeményezése, a hello holnap! által működtetett 1788-as (13688-as) Adományvonal az év utolsó két hónapjában a vakok és gyengénlátók támogatására hívható.

Azok, akik most, novemberben és decemberben élvezhetik az Adományvonal hívóinak támogatását, maguk nem is olvashatják ezt a cikket. A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) több mint kilencven éve segíti látássérült tagjait. Olyan szolgáltatásokat vehetnek igénybe a szervezet által, amire egyébként nincsen lehetőségük: hangoskönyveket, Braille-könyveket és -tankönyveket, -segédanyagokat, kiképzett vakvezető kutyákat. A szövetség által működtetett üzletben, a támogatásukkal vásárolható meg sok, a látássérültek számára a mindennapok során elengedhetetlen segédeszköz, mint a fehér bot is. A szövetség munkáját – és ezzel mintegy 50 000 látássérült ember életét – sajnálatos módon megnehezíti, hogy az állami támogatás mértéke évről évre csökken, bevételeiket pályázatok útján tudják megszerezni, ami bizonytalanná teszi helyzetüket.

A Telekom által a fenntarthatóság, ezen belül a társadalmi esélyegyenlőség támogatására jött létre az Adományvonalat is működtető hello holnap! kezdeményezés. Novemberben és decemberben a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének rendelkezésére bocsátja a vonalat, melynek tárcsázásával bárki adományozhat számukra. A szövetség munkájáról részletesen honlapjukon, a www.mvgyosz.hu oldalon lehet olvasni.

2012 novembere és decembere az utolsó időszak, amikor az Adományvonal még a 1788-as számon is elérhető: a hatályos rendeleteknek megfelelően 2013-tól már kizárólag a 13688-as telefonszámon hívható. A hello holnap! Adományvonalának hívás- és sms-díja 100 Ft, ami – a Domino feltöltőkártyával kezdeményezett hívások kivételével – áfamentes.  A 2012 novemberében és decemberében beérkező hívások díja a hívók adományaként teljes egészében a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének számlájára folyik be. A hello holnap! munkájának részletesebb megismeréséért érdemes felkeresni a www.telekom.hu/fenntarthatosag oldalt, ahol – többek között – a fenntarthatóságról, a friss pályázati lehetőségekről, az eddigi eredményekről és az aktuális eseményekről olvashatnak az érdeklődők.

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek