Monster Energy Budapest Fridge

....A csúcson vagy. A jeges szél az arcodba csap. Alattad a szédítő mélység és egy szinte függőleges hófal. Az adrenalin dübörögni kezd a véredben. Még egyszer ellenőrzöd a boardod és elindulsz. A világ megszűnik körülötted. Csak a siklás van... Az ugrás... Az érkezés... Az őrjöngő tömeg tapsvihara hoz vissza a valóságba. Megint megcsináltad.....

A helyszín azonban ezúttal, nem az Alpok valamelyik csúcsa , hanem a magyar főváros, Budapest szíve. 2010. nov. 11-től 14-ig a Hősök Tere és a Felvonulási Tér a sízők és boardosok birodalma lesz. Ekkor rendezik ugyanis a MONSTER Budapest Fridge Fesztivált. A sí- és snowboardpályák, a havas lejtők és hütték hangulata a 2 milliós nagyvárosban.

Egy óriás ugrató, a világ legjobb riderei , sztár DJ-k, koncertek, kiállítás és vásár.

Négy napos folyamatos pörgés, buli , lüktetés.

Ez a típusú extrém fesztivál már több európai városban került megrendezésre nagy sikerrel. MONSTER Budapest Fridge néven most debütál Budapesten. A rendezvény egyedülálló Közép – kelet Európában. Sí, snowboard, téli kiállítás , fesztivál.

Körülbelül 10 éve kerültek be ezek a versenyek a nagy városokba, hiszen néha a "hegy könnyebben megy Mohamedhez, mint Mohamed a hegyhez”.
Európában az Air&Style volt az első ilyen jellegű verseny Ausztriában, Innsbruckban.

A helyszín

A Fesztivál helyszíne a Hősök Tere mellett a Felvonulási Téren egy 15.000nm-es terület. A rendezvény építése 10 napig tart. A Fesztivál legbonyolultabb, ugyanakkor leglátványosabb eleme a versenyt kiszolgáló ugrató(rámpa) lesz. Ez egy 34 m magas mobil építmény, amely, - magasabb, mint egy tízemeletes lakóház.
Ilyen méretű, és jellegű mobil építmény felépítésére, még nem volt példa Magyarországon. A magassága tehát 34m, hossza kb. 120m, szélessége 10-16m. Az acél szerkezetre lemez és fa borítás kerül, amelyre jön majd a hűtőrendszer és a hó.. A rámpára a versenyzőket, egy külön erre a szerkezetre tervezett lift fogja felvinni, amely kb. 3 perc alatt ér fel az építmény csúcsára.
A havat egy holland cég gyártja . Ők folyékony nitrogén segítségével állítják elő a havat, amelyre bármennyire is hihetetlen, akár + 15 C fokban is garanciát vállalnak. Megközelítőleg 200 tonna havat készítenek az eseményre, oly módon, hogy az első napra legyártják a legtöbb mennyiséget, majd naponta frissítik, újratöltik a pályát. A rámpán 30-40 cm vastagságban áll majd a hó,és egy alácsövezett hűtőrendszer segít abban, hogy még tartósabb legyen a pálya.

A verseny

Technikailag mindig nehezebb egy városi ugratón ugrani, ugyanis a körülmények sokkal mostohábbak mint a természetes környezetben. Nehezebb megfelelő minőségű havat készíteni és kezelni a pályát. A versenyzőknek nem igazán van bemelegítési lehetőségük, illetve van, de már az első ugrásnak is legalább 20 méteresnek kell lenni a biztonságos érkezéshez.

Ezek a versenyek a trükkökről szólnak, amelyek több szempont szerint pontozhatóak, de a legfontosabb a minél stílusosabb és szebb kivitelezés. Olyan srácok lesznek Budapesten, akik igazi profik, akik mögött több tízezer dolláros szponzorációk állnak.

Itt lesz a Felvonulási téren többek között a többszörös Air and Style győztes osztrák Stefan Gimpl és a tavalyi első helyezett Marco Grilc is feltűnik a 35 méter magas ugratón!Akik a sízésre szavaznak, azok sem maradnak nagy nevek nélkül, mert jönnek a feltörekvő freeski legkomolyabb arcai is! Samy Carlsson, Simon Dumont, Jon Olsson és még sorolhatnánk. Hazai riderek közül Liptay Dávid , Truso Lukács és Csanaky Peti próbálja megvédeni a becsületünket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra