Vicces húsvéti melléfogások - durva gasztrotrip fotókkal

Az internetnek van egy sötét bugyra, ahol azok a csúf sütik és egyéb finomságok kárhoznak el, amelyek ugyan a legnemesebb szándékkal készültek, jellemzően a gyerekek kedvéért, de mégis valamiféle torzszülöttként keltek életre.

A húsvét a kreativitás ünnepe is egyben

Amint akad egy 4 napos hétvége, a kreatív energiák is felszabadulnak a konyhában. Egyeseknek ez már ujjgyakorlat, míg a legtöbbünk inkább a kísérletező fázisban él. Látunk egy szép fotót a Pinteresten, nagy lendülettel megvásároljuk a hozzávalókat, és nekilátunk. Lesz, ami lesz! Ilyenkor mérettetik meg az, hogy mekkora százalékban vagyunk született cukrászmesterek. Vannak, akik már félúton érzik, hogy ennek nem lesz jó vége, míg néhányan pihentetik a hűtőben egy napot a lényt, majd tejszínhabbal, porcukorral próbálják menteni a menthetetlent.

Ronda, de finom, ezzel a kommenttel vállrándítva kiposztoljuk mégis a túlkelt kalácsszörnyeket (erre konkrétan rákereshetsz a Facebookon, műfajteremtő szókapcsolat). Amivel tényleg nincs baj, hiszen szűk ismeretségi körünktől így is bezsebelhetünk néhány elnéző szivecskét, lájkot. Meglepő, de ilyenkor senki nem kezdi el ecsetelni, hogy „Sárikám, az volt a gond, hogy túl sokat kelt” vagy „Legközelebb csínján bánj az ételszínezékkel, Józsi!”.

Ez lett, ezt kell szeretni. A húsvét szép akkor is, ha a nyuszitortát inkább azért esszük meg, hogy ne kelljen többé egy élettérben lenni vele. A töltött tojás? Ugyan, ki nézi, hamm, volt, nincs. Ha a fűszerezése jó, akkor az már egy erős négyes alá. 

A németektől átvéve a tengerentúlon viszont úgy gondolták, hogy jó ötlet megteremteni a báránytorta hagyományát, ami nálunk még szerencsére nem honosodott meg. Mindjárt látni fogod, hogy miért mondjuk, hogy szerencsére, csak görgess le, és mulass egy jót ezeken a fertelmeken.

A sütik előtt a sonka kreatív feldíszítésére is láthatunk egy megoldást. Tanácsunk: NE TEDD!

Valamiért itthon kering az éterben ez az úgynevezett franciasalátás karibi lány. Szerintünk kicsit túl van ez gondolva.

7891197541006808

Ez itt elvileg egy megvásárolható húsvéti nyuszitorta. Ha fizetnének, sem kéne! 

Nagyon cuki az eredeti, de a második tésztaszörnyet könnyebb előállítani.

Ez alap, ezen mind keresztülmentünk.

Ő már magasabb ligában játszik, és jobb csukott szemmel enni.

És akkor jöjjenek a várva várt báránytorta-kreációk

Minden hétfő reggel ezeken a fázisokon megyek keresztül.

Elég erős a kontraszt!

No komment.

???

Viccnek jó volt, de inspirációhoz inkább egy korábbi válogatásunkat ajánljuk: Húsvét a dédszüleink idejében

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek