Mai kedvenc húsvéti édességünk: Osterlamm

GettyImages-1138556359

Németországban az Osterlamm, vagyis a húsvéti bárány a legjellegzetesebb desszert, és nálunk, a Díványon is ez volt az egyik kedvenc húsvéti étel, ezért most fel is elevenítjük, hogyan készül. Íme!

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 250 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás
  • 375 g liszt
  • 1 db citrom héja
  • 5 ek. tej
  • 2.5 tk sütőpor
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, aztán egyenként a tojásokat is, majd a citromhéjat, az átszitált lisztet, a sütőport. A tejet is hozzákeverjük, és a tésztát három jól kivajazott és morzsával megszórt formába (bárány, nyúl, tyúk) elosztjuk. De természetesen bármilyen más formában is megsüthető. Előmelegített sütőben, 200 fokon (légkeverésesen 180 fokon) kb. 40 percig sül. A figurákat ezután óvatosan kivesszük a formákból, és egy sütő- vagy tortarácson hagyjuk kihűlni. Vastagon megszórjuk porcukorral.

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 50 perc

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra