Asztro: Tudd meg, milyen meló való neked- 2. rész

Nem mindegy, hogy csak elvégzed a napi munkádat, vagy hivatásod van, amiért rajongsz. A horoszkópodból az is kiolvasható, hosszú távon milyen területen valósíthatod meg igazán önmagadat.

1. rész: Asztro: Tudd meg, milyen meló való neked

A hivatás és a munka nem egy és ugyanaz, mint ahogyan a szerelem és a párkapcsolat közé sem tehetünk egyenlőségjelet, amikor horoszkópunkat vizsgáljuk. Hivatásunk szorosan összefügg életünk céljaival, ennek elérésben a munka csak egy eszköz lehet. Aki megtalálta hivatását, minden bizonnyal halad azon az úton, amin keresztül beteljesítheti életfeladatát. Aki munkanélküli, az még keresi, vagy bizonytalan életfeladatában, még nem elég elhivatott valaminek az irányában. A horoszkópban a hivatást, a karriert a X. házban vizsgáljuk, amely háznak csúcsa az úgynevezett MC (=Medium Coeli, az égbolt közepe, itt van a Nap a legmagasabb pontban). Az MC mutatja meg, hogy milyen élettémákon vezet az utunk (pl. Skorpió Mc-->elengedés, változások, Mérleg MC-->megfelelés a külvilágnak, külsőségek stb.) és hogy ehhez milyen tulajdonságok társulnak. A hétköznapi munkánkról, (minden, amit rutinszerűen csinálunk) a horoszkópunk 6. háza ad elsősorban felvilágosítást, státuszunkról, rangunkról és a társadalomban betöltött szerepünkről viszont már a X. ház árulkodik. Az MC a tudatos törekvéseinket jelöli, ami felé haladni kívánunk.

Mi az MC?

Medium coeli, vagyis az égbolt közepe, a X. ház csúcsa. Ez a ház szimbolizálja többek között az életcélokat, a hivatást. Az a ház, amelyikben az MC ura áll, megmutatja, mely területen jutnak kifejeződésre hosszú távú céljaink, és milyen jellegűek azok a lehetőségek, amelyek realizálódhatnak. Önmegvalósítás tekintetében a Nap helyzete is nagyon fontos, figyelembe véve mely házban áll, máris teljesebb információt kapunk arról, hogy az MC jegyének energiáit mely életterületen kell hatékonyan integrálnunk személyiségünkbe. Az MC megmutatja, milyen lehetőségeink vannak arra, hogy felhasználhassuk az adottságainkat a társadalom és a közösség érdekében. A környezetünk gyakran az MC-k jegyét érzékeli belőlünk, a vele szemben álló jegy pedig személyiségünk rejtett oldalát jelképezi. Életünk célja többek között ennek a két ellentétes pólusnak a kiegyenlítése.

Ha nem tudod, hol áll az MC-d, itt megnézheted.

MC a jegyekben, és az életcélok

KOS MC: Feladata felvállalni az irányító szerepet, megvívni belső harcait azáltal, hogy elég bátor új utakat megismerni, felfedezni. Meg kell tanulnia helyesen konfrontálódni. A benne lévő erőt, lendületet alázattal, mások javára használni. (Julia Roberts)

BIKA MC: Az anyagi biztonság és a kényelem megteremtése fontos, de nem mindenáron. Feladata maradandó dolgokat alkotni, építeni, amibe szívét, lelkét beleadja. Erős törekvés van benne tekintélyes társadalmi pozícióra, elismertségre, (pl. művészi területen: zene, film, divat, építészet stb.) ami kitartással, kemény munkával el is érhető a számára. Túlzott biztonságra való törekvése merevvé teheti, pedig ha kockáztat, talpraesettsége, gyakorlatiassága nem hagyja cserben. (Katie Holmes)

IKREK MC: Lényeglátása nagyszerűen párosulhat a közlésvággyal. Irodalmi vagy tudományos munka során szellemi tudását kamatoztathatja. Előadói, kommunikációs képessége átsegíti a nehéz helyzeteken. Meg kell tanulnia, hogy gondolatait ne az aktuális érzelmi állapota szerint változtassa, és úrrá legyen szétszórtságán, különben hiteltelenné válik. Emberi kapcsolataiban, kereskedelmi érzékével, kommunikációjával, gondolatvilágával vívja ki a megérdemelt megtisztelő figyelmet. Az élet számára folyamatos tanulás és tanítás. (Oprah Winfrey)

RÁK MC: Feladata gyermekből felnőni, illetve felnőtt gyermekét megtanulni elengedni. Az anyai szerep illetve édesanyja szerepének megértése életéban. Le kell győznie belső félénkségét, kimutatni érzelmeit, törődni, gondoskodni másokról, úgy, hogy közben saját lelkéről sem feledkezik meg. Fontos felismernivaló számára, hogy a bizalmatlanság mások iránt önmagunk érzelmi stabilitásának hiánya. Gyakran lesz belőle népszerű ember. (Britney Spears)

OROSZLÁN MC: Meg kell tanulnia vállalni a kihívásokat, hinni ösztöneiben, energiájában, gondolataiban, és abban, hogy amit tesz, azzal képes teremteni. Egyéniségének felvállalása életfeladat számára, mint ahogy a vezetői szerep megélése, vezetői mivoltának kiteljesítése is, akár még kockázatok árán is. Kockáztatni az mer, aki egészséges önbizalommal rendelkezik. (Grace Kelly)

SZŰZ MC: Egyetlen tökéletes megoldásban hisz. Nem vágyik népszerűségre, inkább tartós értéket akar teremteni, és társadalmi, humanitárius tevékenységért elismerést szeretne. Feladata tudásának gyarapításával, gyakorlatias gondolkodással, írásaival másokat segíteni, tanítani, szebbé varázsolni az egyszerű hétköznapokat.  Nagy dolgok mögött érdemes meglátnia az egyszerűséget, és kis dolgokban az igaz értékeket. El kell fogadnia, hogy mindenre még mi sem tudhatjuk a választ, azonban az élet része kutatni az ok-okozati összefüggéseket. Erősen kritikus önmagával szemben és a kudarctól való félelem maximalizmusában jelentkezik. (Margaret Thatcher)

MÉRLEG MC: Célja nemcsak harmonikusnak és kiegyensúlyozottnak látszani, hanem azzá is válni, képviselni az igazságot, és megmutatni igazi arcát. Emberi kapcsolatai révén felfedezni saját egyediségét, kibújva hamis álarcai mögül. Feladat számára a nyilvánosság megélése, igazi, valós értékek megmutatásával, emellett a harmónia, a szépség megtalálása a művészetekben, pl. a tánc, balett, színház. A diplomácia fontos szerepet kap életében. (Lady Diana)

SKORPIÓ MC: Célja a belső önmegismerés, ösztöneinek, vágyainak, lelki titkainak megismerése, saját mélységeinek kutatása. Az érzelmek teljes felvállalása, a belső, érzelmi biztonság megteremtése. El kell fogadnia, hogy elmúlnak dolgok. Valódi célokért  kell küzdenie, kitartóan, következetesen és céltudatosan. (Marie Curie, Nobel-díjas fizikus)

NYILAS MC: Feladata ismeretből tudásra, tudásból bölcsességre szert tenni, és elfogadni, hogy világmegváltó gondolatai másoknak is lehetnek rajtunk kívül. Olyan célokat kell kitűznie maga elé, melyek távlatiak, a jövőre vonatkoznak, azonban mégsem elérhetetlenek, meg kell tanulnia hinni tudásában, magában, másokban. Idegen kultúrák megismerése, eszmék terjesztése fontos lehet élete során.(Gwyneth Paltrow)

BAK MC: Életfeladata a felelősségvállalás. Erős tekintély és becsvágy jellemzi, ami elsősorban a munkában nyilvánul meg. Meg kell tanulnia, hogy az élet alapvető szabályokon, struktúrákon, és tiszteleten alapul, önmaga felépítése, stabilitása belső erejéből kell fakadjon, magas elvárásai, másoknak való bizonyítási vágya hamis cél. Megbízhatósága, szilárd belső értékei révén bármilyen akadályt leküzd, azonban fel kell ismernie azokat a helyzeteket, amikből tovább kell lépnie, mert a biztos rossz hosszabb távon nem vezet boldogsághoz. (Claudia Cardinale)

VÍZÖNTŐ MC: Különleges és független, de ettől  még nem kell mindenből presztízskérdést csinálni. Presztízsét az növeli, ha intellektualitásával, újszerűségével, zsenialitásával nyitottan fordul a világ és embertársai felé. Feladata megérteni, hogy ne önmaga imázsára, reklámozására, meghökkentésére fordítsa energiáit (vagy csak módjával), hanem nagyobb társadalmi csoportért, globális célokra használja megszerzett tudását. Önzetlensége megnyilvánulhat jótékonykodásban és más karitatív tevékenységekben. (Pamela Anderson)

HALAK MC: Segítő kezet nyújt a valóban rászorultaknak, de meg kell tanulnia, hogy mindenki terhét nem szabad cipelni. Feladata a külső-belső rend megteremtése, a feltétel nélküli szeretet megtapasztalása, és az, hogy elvárások nélküli életet éljen. Meg kell értenie az egységet, a spiritualitást, és az intuíció erejét. Az érzelmek spontán megnyilvánulása határaink megszűntetése révén. Alkalmazkodó képességét jobb, ha nem viszi túlzásba, mert elveszítheti (feláldozza) egyéniségét. Fell kell ismernie illúzióit és hamis vágyait. (Sandra Bullock)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek