Sunnyogsz vagy beszólsz? A Merkúrod megmutatja

A Merkúr az értelem és kommunikáció bolygója, így helyzete születési horoszkópunkban megmutatja, hogyan gondolkodunk és hogyan fejezzük ki ezeket a gondolatokat. Most megtudhatod, milyen veled beszélgetni.

Aki mindig, mindent tudni akar: Ikrek és Szűz

Azt, hogy ki milyen stílusban fejezi ki gondolatait, a Merkúr jegyhelyzete mutatja meg. A Merkúr többek között a kommunikációnkért felelős bolygó, racionális énünk jelölője, és helyzete a születési horoszkópunkban feltárja, életünk mely területein keressük az értelmet, a logikát, a dolgok összefüggéseit. A Merkúr két jegynek is uralkodó bolygója: az Ikreknek és a Szűznek. Éppen ezért tartják e két jegyet gondolkodónak és racionálisnak. Ők azok, akik állandó jelleggel keresik a miértekre a választ. Az Ikreket a kíváncsiságuk hajtja, míg a Szűz beállítottságúaknak a mélyebb összefüggések megfejtése sikerérzetet és biztonságérzetet ad.

Az értelem és érzelem ritkán kompatibilis

Természetesen mindenkit megnyugtató érzéssel tölt el, ha érti a dolgok miértjét, és választ kap a kérdéseire. Azonban vannak jegyek, amelyek érezni szeretik és nem, vagy nem csak beszélni róla. Ők azok, akik nehezen tudják kifejezni az érzéseiket. Ha a Merkúr, az értelem bolygója vizes jegyben (Rák, Skorpió, Halak), vagy víz házakban (IV, 8, 12) állt születésünkkor akkor sokkal inkább hajlamosak vagyunk homokba dugni a fejünket érzelmi konfliktusok esetén, mintsem beszélni ezekről. Így születnek meg az elfojtások, amelyek később a fizikai test megbetegedéséhez vezetnek.

Beszéljünk a szexről

A Merkúr nagyon fontos szerepet tölt be az intim kapcsolatainkban is. A szexualitás alappillére a kommunikáció: ha nem tudok beszélni róla, hogyan akarok valódi intim kapcsolatot? A Merkúr nem csak a gondolatainkat szimbolizálja, hanem a vágyainkat is. Sokszor arról beszélünk, azt hangoztatjuk, amit valójában nem merünk, vagy nem tudunk megtenni, mert félünk a következményektől. Ennek mélyebb összefüggéseit fel lehet tárni születési horoszkópunkból.

Témázgatás Merkúr módra

Alapvetően a Merkúr jegyhelyzete segít megtalálni a témát, ki miről szeret beszélni, gondolkodni. A tüzes jegyben álló Merkúr önmagáról és hőstetteiről, a föld jegyben a megbízhatóságáról és gyakorlatiasságáról valamint anyagi ügyeiről, a víz jegyben álló Merkúr saját vágyairól és álmairól szeret beszélni, gondolkodni, míg a levegő jegyekben álló Merkúr intellektualitását és humánus beállítottságát szereti kidomborítani. Természetes számos további tényező is árnyalja ezeket a megnyilvánulásokat (fényszögek házhelyzetek stb.), tehát pusztán ez alapján ne akarjunk messzemenő következtetéseket levonni magunkról vagy másokról. A Merkúr szimbolizálja továbbá ítéletalkotó képességünket is, és hogy ez milyen, szintén meghatározza Merkúrunk jegyhelyzete, fényszögei, házhelyzete.

A Te Merkúrod hol járt, amikor megszülettél?

Ha nem tudod, itt megnézheted!

KOS

Kommunikációd erőteljes, kezdeményező és irányító, gyakran hozol elhamarkodott ítéleteket. Erős intuícióval rendelkezel, ám hajlamos lehetsz a meggondolatlanságra, sőt a gyorshajtásra is. A beszéded sokszor türelmetlen, nyers, bántó, és imádsz vitatkozni.

BIKA
Makacs vagy, amit a fejedbe veszel, azt lehetetlen onnan kiverni. Gondolkodásod praktikus, és gondolataid sokat járnak az anyagi biztonság megteremtése körül. Konkrét, határozott elképzeléseid vannak, nehezen hagyod magad meggyőzni. Emiatt a megbízhatóságod az egyik legnagyobb erényed: megvesztegetni téged? Ugyan már... .

IKREK

Rendkívüli kíváncsisággal közelítesz az élethez. Minden érdekel, de semmi sem köt le hosszú távon. Érdekelnek az új dolgok, jól forgatod a szavakat, jó a nyelvérzéked, jól tudsz másokhoz alkalmazkodni, meghallgatod mások véleményét is, de ez nem azt jelenti, hogy meg is fogadod. Gyors észjárás és jó megfigyelőképesség is jellemző rád. Hogy emlékezz is a dolgokra, ahhoz nagyon mélyen kell, hogy érintve legyél.

RÁK
Titkokzatosság leng körül. Ezt élvezed is, de sokszor azért maradnak elhallgatva a dolgok, mert félsz a következményektől, félsz kiadni magad. Ezért több a meg nem élt vágy, mint a kimondott, őszinte, mélyről jövő szó. Szívesen érdeklődsz a lelki dolgok iránt, azonban hangulatod változékonysága miatt a véleményedet is gyorsan változtatod. Jó emlékezőképesség, erős fantázia jellemez, nagyon intuitív vagy, akár médiumi képességgel is rendelkezhetsz.

OROSZLÁN

Intellektusod sokszor énközpontú. Intuitív vagy, különösen, ha rólad van szó. Hatalmas ideákban tudsz gondolkodni, azonban amit kimondasz, azt nem szívod vissza és szeretsz nagyvonalú kijelentéseket is tenni. A kicsinyesség távol áll tőled. Szép szavakkal könnyen befolyásolható vagy. Bizonyos mondatokból hiúsági kérdéseket csinálsz, magadra veszed, amit nem kellene.

SZŰZ

Bármibe gondolsz bele, azt csak mélyrehatóan tudod elképzelni. Érdeklődsz az okkult dolgok iránt. Jó a nyelvérzéked, néha azonban túl aprólékos, és túl kritikus vagy. Csipkelődős megjegyzéseidet nem mindenki tudja tolerálni, azonban kiváló intellektusodat nehéz nem elismerni. Általában jó írói véna és lényeglátó (előrelátó) képesség jellemez. A részletekben el tudsz veszni és ez rugalmatlanná teszi a gondolkodásodat.

MÉRLEG

Kommunikációdat az határozza meg, hogy szeressenek azért, amit mondasz. Sokszor nem mered kimondani azt, amit kellene, hogy ne bánts meg másokat, emiatt őszintétlennek gondolhatnak. A mindenkinek való megfelelésed saját egyéniségének elvesztéséhez vezethet. Viszont nagyon jó diplomáciai érzéked van és szépen, művészien is ki tudod magad fejezni. Nagy az igazságérzeted.

SKORPIÓ

Mélyen az emberek veséjébe látsz, nem kellenek szavak, ráérzel az emberek gyenge pontjára, és ezeket szóvá is teszed, a legrosszabb pillanatokban. Sebezhető vagy, ezért megtartod magadnak a gondolataidat. Ez az önvédelmi mechanizmusod odáig vezethet, hogy mások számítónak tartanak. Gyanakvó vagy, kissé szarkasztikus humorral. Nagyon vonzanak az okkult és rejtett dolgok, de a tabuk is. Rád lehet igazán titkokat bízni.

NYILAS

Filozofikus, gondolkodó,idealista típus vagy, aki saját véleményét, gondolatait hajlamosabb nagyobbra értékelni másoknál. A vallás és az utazás, az idegen kultúrák különösen érdekelnek. Tájékozottságodat mindenki csodálja.

BAK

Fegyelmezett vagy, és nem egy szószátyár alkat. Komoly gondolataid vannak, azonban sokszor túl merev vagy ahhoz, hogy könnyedén elmondd ezeket másoknak. Amit mondasz, azért elismerést vársz. Nagy elvárásaid vannak és ezeket szereted hangoztatni is. Karrier, pénz és egzisztencia témakörben szívesen beszélgetsz és hallgatsz meg másokat. Nehéz elnyerni a bizalmadat.

VÍZÖNTŐ

Szokatlan észjárás jellemez, és újszerű meglátásaid vannak. Intellektusod erős, de merev. Véleményalkotásban szeretsz különc lenni, és ritkán viszel érzelmeket a kritikáidba. Sokszor meglehetősen józan és rideg vagy. Azonban ha bolondozni kell, nem kérdés, hogy benne vagy bármiben. Igazi mókamesternek születtél.

HALAK

Nehezen tudod kifejezni szavakkal, mi zajlik körülötted. Ennek ellenére, vagy pont ezért, szeretsz sokat beszélni. Az érzelmek sokszor magukkal ragadnak, ezért álmodozó és idealisztikus lehetsz. Nehezen tudsz nemet mondani, és gyakran elkésel, időzavarban vagy. Befolyásolható, naiv alkat vagy, másokat előtérbe helyezel magaddal szemben, így nem mered mindig felvállalni gondolataidat. Bizonytalanságod miatt nem vagy eléggé őszinte magadhoz és másokhoz sem.

Oszd meg másokkal is!
Mustra